Winnergear Micflip:

USB-kabelen som kan plugges i begge veier

Lei av å alltid sette USB-pluggen i feil vei? 

USB-KABEL: Winnergear Micflip er en USB-kabel som kan plugges i begge veier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
USB-KABEL: Winnergear Micflip er en USB-kabel som kan plugges i begge veier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sies at det tar tre forsøk å plugge inn en USB-kabel: To ganger feil vei, og så på tredje forsøk oppdage at man egentlig holdt den riktig første gang.

Den nye USB-C-standarden løser dette problemet, det samme gjør blant annet Apples Lightning-kabler.

Disse bryr seg ikke om hvilken vei du plugger dem i. Problemet er at mye utstyr fortsatt bruker helt vanlige USB-porter.

Hils på Winnergear Micflip: USB-kabelen du kan plugge i tradisjonelle USB- og mikro-USB-porter – begge veier. Se selv:

Liten endring, stor forandring

Micflip-kabelen ble født gjennom folkefinansiering på Indiegogo i fjor, og konseptet er like enkelt som det er potensielt genialt.

SMART VRI: Winnergear Micflip nederst, vanlig USB øverst. Designet gjør at USB-kablene kan plugges i hvilken vei som helst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SMART VRI: Winnergear Micflip nederst, vanlig USB øverst. Designet gjør at USB-kablene kan plugges i hvilken vei som helst. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Det er snakk om en mikro-USB-kabel i rødt stoff, hvor begge ender er bytta ut med plugger som umulig kan settes i feil vei. Det finnes altså ingen opp eller ned på disse pluggene, og kalles derfor en reversibel kontakt.

Og jada, det fungerer. Vi får plugga i både den store og lille USB-pluggen i hva det skulle være uten problemer, hvor den sitter tilsynelatende godt. Og igjen: Den plugges aldri i feil.

MIKRO-USB: Har du en Android-telefon blir det nesten som en iPhone-lader med Micflip. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
MIKRO-USB: Har du en Android-telefon blir det nesten som en iPhone-lader med Micflip. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Blanda mottakelse

Microflip ser foreløpig ikke ut til å være til salgs gjennom norske butikker, men kan bestilles fra selskapet eller diverse utenlandske butikker. Prisen ligger på omlag 20 dollar uten frakt, så det bør gå fint uten å bekymre seg for moms og fortolling.

VANLIG USB: I andre enden av Microflip sitter det en stor USB-plugg, som også kan plugges i begge veier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VANLIG USB: I andre enden av Microflip sitter det en stor USB-plugg, som også kan plugges i begge veier. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Men er disse kablene noe du bør hive deg over?

Vi har ikke hatt noen problemer selv, men så har vi heller ikke langtidstesta den. Flere kunder, blant annet på Winnergear sine Facebook-sider, sier at kablene kan få problemer etter lengre tids bruk. Og at leveringen fra selskapets egen butikk kan være treg.

Så det blir som med kuriosaprodukter flest: Vi ville vært noe skeptisk til å bruke denne til lading, med tanke på sikkerheten, og kan ikke si annet enn at det i alle fall er et morsomt produkt.

LES OGSÅ:
Derfor er det en god idé at iPhone mister lydutgangen
Skal du kjøpe ny PC, bør den støtte USB-C
Både Apple, Google og Nokia støtter den allerede. Blir dette fremtidens universalport?