USB: Freecom FS-1 24x CD-RW

Freecom har oppdatert sin portable USB 2.0 CD-brenner, nå kjører den med 24x - eller?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: USB: Freecom FS-1 24x CD-RW
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
image: USB: Freecom FS-1 24x CD-RW
image: USB: Freecom FS-1 24x CD-RW

Vi har testet flere CD-brennere for USB 2.0 med hastigheter på 12x, 16 og 20x. Brennehastigheten har ikke vært like rask som på interne brennere med samme spesifikasjoner, og vi var spent på hva Freecom hadde fått til med sin oppdaterte versjon av FS-1, som nå er spesifisert som 24x/10x/24x.

LES OGSÅ:

Nest minst

Brenneren er identisk med 16x utgaven, med beskjeden lengde på 14 cm, dybde 14,5 cm og høyde på knappe 2 cm.

Tilkoblingene skjer på baksiden, bortsett fra mini-jackutgangen som sitter bakerst på den ene siden. USB-tilkoblingen har en mini-kontakt, som er vesentlig mindre enn den vanlige USB-typen, og krever at du bruker kabelen som følger med. Den samme kontakttypen har vi for øvrig sett på flere nye USB-produkter, den ligner på den lille iLink/FireWire-kontakten, men har flere ledere og er bredere.

Ekstern strømforsyning er dessverre nødvendig for de aller fleste eksterne USB-baserte lagringsenhetene. 500 milliampére som spesifikasjonen tillater, er ikke nok til å forsyne dagens brennere med tilstrekkelig strøm. Vi håper at det jobbes med mer effektive løsninger, slik at vi klarer oss med én kabel.

Minijackutgangen er en linjeutgang, fant vi ut. Den er helt unødvendig, siden CD-plater i Windows ikke lenger ”spilles” i spilleren, derimot overføres dataene direkte over grensesnittet, det være seg internt, via FireWire eller USB 2.0, og rutes til valgt utgang i PCens lydsystem.

Rask brenner

Vi testet først brenneren med siste versjon av Nero, så installerte vi EasyCDCreator Basic, som følger med brenneren.

Det var ingen vesentlig forskjell, brenningen av våre testfiler ble unnagjort på 5 minutter og 49 sekunder med begge programmene.

Dermed er Freecom FS-1 stadig den raskeste av de ultaportable brennerne vi har testet, men bare med liten margin.
Den var bare 21 skunder raskere enn 16x utgaven! En 24x brenner burde klare å komme under 4 minutter på vår testfil. Her er det stadig et stort sprang mellom USB-enhetene og de stasjonære.

CD-RW ytelsen er spesifisert til 10x som på forgjengeren, og brenning ble klokket inn på identiske 8 minutter og 12 sekunder Slettetiden derimot, var mye raskere med raske 12 sekunder mot 35 sekunder på forgjengeren.

Lesing og ripping

Lesehastigheten var identisk med forgjengeren, med en topphastighet på litt over de oppgitte 24x. Gjennomsnittet over hele platen lå på 16,2X, som også er bra.

Rippingen var noe bedre enn på den tidligere modellen, 9 minutter og 7 sekunder på vår testCD. Dette er ett minutt raskere, men langt tregere enn hos de andre brennerne vi har testet av samme type.

Aksesstiden på 96 ms var lavere enn forgjengerens 105 ms.

Konklusjon

Freecom har fremdeles den klart raskeste av de ultraportable modellene vi har testet. Den var også helt stabil og uten nykker under hele testingen.
Men den lever likevel ikke opp til spesifikasjonene, så ønsker du deg en ekstern brenner som klarer 24x, bør du vurdere en standard-brenner montert i eksternt kabinett med USB 2.0 eller FireWire.

Andre ultraportable USB 2.0 brennere vi har testet:

Freeecom FS-1 16x
Plextor PX-S88TU
Sony CRX85U
Yamaha CRW-70

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!