USB 2.0 ultraportabel DVD-spiller og 20x CD-brenner i ett!

Det er ingen som slår Sony når det gjelder å lage små kraftige apparater, men mange funksjoner og lekkert design. Vi har testet CRX85U som er den minste og kraftigste optiske enheten vi hittil har sett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: USB 2.0 ultraportabel DVD-spiller og 20x CD-brenner i ett!
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]
image: USB 2.0 ultraportabel DVD-spiller og 20x CD-brenner i ett!
image: USB 2.0 ultraportabel DVD-spiller og 20x CD-brenner i ett!

Førsteinntrykket av brenneren er typisk Sony på sitt beste, med lekker utførelse, minimal størrelse og vekt, men likevel svært betjeningsvennlig.

LES OGSÅ:

Du kobler den til PCen med en meter lang overgangangskabel som har en stor kontakt for tilkobnling til brenneren og en USB-kontakt i den andre enden.

Det er utgang til hodetelefon og en volumkontroll, men den kan ikke brukes som frittstående CD-spiller.

Strømforsyningen er liten og lett, med separat nettledning av type barbermaskin, og det er av/på-bryter på siden av spilleren.

Sony CRX85U har spesifikasjoner som plasserer den på ytelsestoppen, og det er dessuten spesielt attraktivt at den også er en DVD-spiller. Det var det første vi måtte teste.

Som DVD-spiller

Vi koblet den til USB 2.0 porten på vår testPC med Windows XP, og etter kort tid var spilleren registrert av systemet og klar til bruk.

DVD-avspillingen fungerte helt utmerket, uten hopping eller unoter av noe slag. Den er også svært stillegående, og kjører med moderat hastighet - heldigvis.

For moro skyld koblet vi den til USB 1.x porten, og her fungerte faktisk DVD-avspillingen slett ikke så aller verst. En del hopping var det i blant, men som en kriseløsning fungerte det.

Programvare

Sony leverer med en grei samling programvare både for Mac og PC:

Windows98SE/Me/200/XP: B's Recorder Gold, Video Impression, PhotoBase, PhotoStudio, Retrospect Express Back-up, Music Match Jukebox, Cyberlink Power DVD

MacOS 9.x: B's Recorder Gold, VideoImpression, PhotoBase, PhotoStudio, Retrospect Express Back-up

Testen

Lesingen av CD-ROM viste en jevn utviklig, men hastigheten kom ikke helt opp i de forventede 24x på slutten - vi målte 3 562 kB/sekund, det manglet altså 38 kB/sekund på de spesifiserte 3 600.

Aksesstiden var på 115 millisekunder.

På DVD-lesingen oppnådde den 5 462 kB/sekund max, 2 375 kB/sekund minimum og i gjennomsnitt 3 909 kB/sekund.

Aksesstiden var på 172 millisekunder.

Brenningen derimot, var lavere enn vi hadde forventet.

Den brukte hele 6 minutter og 50 sekunder på vår testCD, som bare er litt bedre enn den portable 12X-brenneren fra Yamaha.

Vi sjekket også i Nero, men her kunne vi ikke sette hastigheten høyere enn til 16x. Det resulterte i en tid på 7 minutter og 4 sekunder.

Brenning av CD-RW tok 9 minutter og 58 sekunder, sletting 38 sekunder.

Ripping var heller ikke imponerende, den kom bare opp i 13,3X helt på slutten og brukte totalt 8 minutter og 9 sekunder på vår testCD. Sony-brennerne har forøvrig aldri vært spesielt raske på ripping.

Konklusjon

En svært lekker, praktisk og relativt kraftig portabel brenner. Den lever ikke helt opp til spesifikasjonene, men er likevel den minste og raskeste av de små eksterne brennerne, riktignok med små marginer.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!