USB 2.0 kommer for fullt

Allerede på Comdex i fjor så vi produkter med USB 2.0, men det er først i år at det virkelig har tatt av. Og neste år kommer det store gjennombruddet, i følge sentrale aktører.

Intel kommer endelig med hovedkort med innebygd støtte for USB 2.0 på modellene D850MV og D850MD som vil være ute på markedet i løpet av få uker. Riktignok er det en opsjon, men det er likevel på mange måter et gjennombrudd som vil bli lagt merke til, som den endelige aksept fra produsentenes side. Så er det bare opp til brukerne.

Intel trekker fram digital video, kameraer, skannere, skrivere, harddisker og CD/DVD-enheter som produkter som vil bli sentrale i USB 2.0 familien.

Digital video har vært det mest utbredte produktet med FireWire siden starten, så her blir det ”krig”. Ekstern lagring med FireWire har ikke blitt den store slageren, her vil det sannsynligvis bli en større suksess med USB 2.0 når det blir standard på PCene.

USB 2.0 kommer for fullt

Vi har allerede sett eksterne harddisker med USB hos forhandlere i Los Angeles, sammen med tilleggskort både for PCI og Cardbus. For de som ikke vil velge, har vi observert PCI-kort som både har FireWire og USB 2.0.

Leverandørene i kø

En rekke kjente leverandører støtter opp om USB 2.0. Vi kan nevne de mest kjente, som Adaptec, Archos, Belkin, Buslink, Fujitsu, LaCies, Maxtor, Microtec, Orange Micro, Plextor, Ratoc, Seiko Epson, Sony og Yamaha.

Ny variant: USB On-The-Go for mobilt utstyr

USB 2.0 kommer for fullt

Det er et virvar av standarder for sammenkobling av mobilt utstyr, minnekort og tilleggsmoduler. Vi teller ikke mindre enn 7 forskjellige minnetyper alene. Dette er ikke i brukernes interesse, og den nye varianten av USB vil være et alternativ til dette kaoset.

Standarden har en mindre kontakttype og et lavere strømforbruk. Den vil også støtte direkte kommunikasjon mellom enhetene, uten at en PC må være involvert.

Det kan på mange måter minne om en kablet utgave av Bluetooth, men rimeligere og raskere.
Det ventes at de første enhetene vil være på markedet i løpet av 2002.