USB 2.0 Iomega 40x/12x/48x

Her er det snakk om nytt innhold i gammel innpakning, vi har stiftet bekjenskap med svært like produkter fra Iomega flere ganger tidligere. Men innholdet er enda med overbevisende for hver gang.

USB 2.0 Iomega 40x/12x/48x
Publisert

Selve kabinettet kjenner vi igjen fraIomegas første USB CD-brenner, her har det ikke skjedd noen forandringer. Det er laget i blå og grå plast, med en bredere front som smaler av bakover. Designet er spesielt, det er lett å kjenne igjen Iomega-stilen, og det er kanskje et poeng. Innmaten er jo ikke produsert av Iomega, men er et OEM-produkt som kommer fra en av de andre store produsentene, som er spesifisert til 40x brenning, 12x CD-RW-brenning og 48x lesing.

Programvaren er også den samme som fulgte med den forrige brenneren i USB 2.0-versjon, men denne gangen er registreringsdelen av installasjonsprogrammet endret. Den forrige utgaven var direkte plagsom, med lydmeldinger på amerikansk slang, som plaget deg helt til du hadde registrert produktet. Nå har det kommet en SKIP-knapp, som hopper over hele registreringen. Et framskritt.

I tillegg til det svært enkle – i dobbel forstand – HotBurn brenneprogrammet, finner vi MusicMatch og Adobe Active Share på installasjonsmenyen.

Programpakken er ikke beregnet på de mer spesialiserte brenneprosjektene, her er det snakk om dra-og-slipp-metode. Trenger du større kontroll må du selv skaffe et mer avansert brennerprogram.

Snill og rask

USB 2.0 Iomega 40x/12x/48x

Brenneren har ekstern strømforsyning, og baksiden av brenneren har i tillegg kontakt for USB og phonokontakter for lyd. De siste er jo helt unødvendige, siden alle PCer som støtter USB 2.0 i dag leser dataene direkte over datakabelen, uten å bruke konverterne som sitter i drevet.

Installasjonen var helt uproblematisk, det var Plug & play på sitt beste. Brenneren ble også støttet av Nero, som allerede var installert på vår testPC.

Vår standard testCD ble brent på 3 minutter og 6 sekunder, som er nest best i vår test, bare Plextor 48x var raskere med sine 2:52.

CD-RW er ikke så imponerende, her er det 12x som er topphastigheten, og tidsbruken er 6 minutter og 43 sekunder på brenning. Sletting av CD-RW klarte den på 32 sekunder.
Ripping av vår musikkCD gjorde den unna på 2 minutter og 48 sekunder, som også er helt i toppklasse.

Som leser var den varierende. Den maksimale hastigheten kom noen ganger godt over 6000 KB/sekund, mens den ved gjentatte tester på samme plate bare klarte halvparten.

Konklusjon

Brenneren er svært kapabel, og USB 2.0 som grensesnitt er ingen flaskehals for CD-brennere. Den er den raskeste eksterne brenneren vi hittil har testet, men det er flere sterke konkurrenter som vi snart får inn til test.

Brenneren må på grunn av størrelsen karakteriseres mer som ekstern enn portabel, men virker robust nok til å tåle noen heisaturer.

Prisen har vi observert til i overkant av 1300 kroner inkl mva.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer