USB 2.0 i Windows XP likevel

Ryktene om at Microsoft ikke ville støtte USB 2.0 i Windows XP, viser seg likevel å være grunnløse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For en tid tilbake verserte diverse rykter om at Microsoft ikke ville legge inn støtte for USB 2.0 i Windows XP. Microsoft ville heller satse på IEEE 1394-standarden, bedre kjent som FireWire, og utviklet av Apple.

Kommer før april

Støtte for USB 2.0 var riktignok ikke innbakt i Windows XP da operativsystemet gikk i trykken i august.

I en pressemelding fra Microsoft heter det at selskapet har samarbeidet med aktørene i USB2.0-prosjektet i to år, og at USB 2.0-støtte vil bli tilgjengelig som gratis oppdatering fra selskapets nettsider i løpet av første kvartal i år.

Superrask dataoverføring

USB2.0-grensesnittet sørger, i likhet med FireWire for lynrask kommunikasjon mellom PCen og periferiutstyr, som CD-brennere, harddisker, kameraer og annet eksterne enheter. USB 2.0 er bakoverkompatibelt med dagens USB-enheter. Maks hastighet via USB er 12 Mbps, mens USB2.0 åpner for hastigheter opp mot hele 480 Mbps. Til sammenligning stopper FireWire på ca 400 Mbps. Du kan lese mer om USB 2.0 i denne artikkelen.

Flere og flere nye hovedkort har innebygd USB 2.0-kontroller på hovedkortet. Hvis PCen din ikke har innebygd kontroller, kan du kjøpe et USB 2.0-kort som du setter i en ledig PCI-slot på hovedkortet. Et slikt kort koster vanligvis noen få hundrelapper.

I det siste har det kommet mange USB 2.0-enheter på markedet, og vi har allerede testet flere CD-brennere. Disse finner du i Norges mest komplette test av CD-brennere.

Tilgjengelig allerede nå?

Nettstedet LittleWhiteDog la før helgen ut en betaversjon av USB 2.0-driveren for XP på sine nettsider. Denne er uoffisiell, og sannsynligvis har den lekket ut på nettet gjennom en av Microsofts betatestere.