USB 1.1-kabel til USB 2.0?


Hei!

Jeg skal koble til en skanner med USB 2 grensesnitt. Jeg har en del USB 1.1 kabler liggende fra andre perifere enheter. Må jeg kjøpe ny kabel for USB 2.0 Hi-Speed eller kan jeg bruke en av de gamle og oppnå samme hastighet? Etter det jeg mener, er det 4 pinner på begge typer kabel. De skal bare transportere strøm (signaler), så egentlig skal de vel kunne gå om hverandre?

Tom

Datadoktoren svarer

Hei Tom,

Dersom kabelen er lagd etter de originale spesifikasjonene, det vil si skikkelig skjermet, så skal du fint kunne bruke en "gammel" kabel lagd for USB 1.1, ettersom en slik kabel også er godkjent for USB 2.0. Så det er ikke noen forskjell på kablene til USB 1.1 og USB 2.0.

Men noen kabelfabrikanter fant ut at det var mulig å spare penger ved å lage kabler litt utenom spesifikasjonene. Disse virker bra med USB 1.1... men er ikke gode nok for USB 2.0.

Problemet er å se forskjell på dem, noe som ofte er umulig. Mitt råd er å ganske enkelt prøve kabelen og se om den fungerer tilfredsstillende. Virker det ikke, eller går veldig sakte, så kan du regne med at det er en dårlig kabel. Da får du enten prøve en annen eller spandere på deg en ny.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar