UPC eller Bredbåndsfabrikken?

Spørsmål:

Vi bor i en OBOS-leilighet i Teisen Vest Boretslag. Her har akkurat UPC kabel-TV oppgradert nettet og vi har tilgang til Internet via kabelen.

Dette er en dyr og treg tjeneste. Vil det være mulig for oss å få tilgang til bredbåndsfabrikkens tilbud, eller må hele boretslaget da være med ?

Med vennlig hilsen
Svenn Ove Solend

Svar:

Hei Svenn Ove.

Svaret mitt blir todelt. For at du skal få tilgang til ekte bredbånd fra Bredbåndsfabrikken, må det tegnes en installasjonsavtale mellom ditt borettslag og Bredbåndsfabrikken. Dette fordi det innebærer et inngrep i bygningsmassen. Med en slik avtale vil vi installere bredbånd i alle leilighetene i borettslaget, men det er opp til hver enkelt beboer om hun/han vil tegne et abonnement på våre tjenester. Sånn sett trenger ikke hele borettslaget å være med.

Vi har også to typer installasjonsavtaler for borettslag over 50 enheter - en der borettslaget betaler for installasjon og en der beborne selv betaler for installasjonen. Disse alternativene kan du lese mer om på: http://www.bredband.no/index1.html

Så det todelte svaret blir at borettslaget må tegne en avtale på installasjon, men det er opp til hver enkelt beboer om de ønsker å knytte seg til tjenestene gjennom et abonnement.

Med vennlig hilsen
Bjørn Ivar Høiendahl

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til oversikten