Unstoppable Copier

Unstoppable Copier

Dette programmet fortsetter der andre gir opp.

Publisert
Sist oppdatert
Som navnet antyder, sørger programmet for at filene blir kopiert fra CD-er og DVD-er, uansett hvor skadet de måtte være.


For en tid tilbake fylte jeg noen dobbeltsidige DVD-er med filmer og musikk jeg ønsket å ha sikkerhetskopier av. Brenningen gikk tilsynelatende problemfritt, og DVDene ble deretter plassert trygt i hylla.

Les også: Denne CDen kan reddes

(U)Sikkerhetskopi

Nylig slettet jeg ved et uhell en hel mappe med videofiler fra harddisken. Siden jeg ikke oppdaget uhellet før etter noen dager, var det ikke mulig å gjenskape filene ved hjelp av et gjenopprettingsprogram, men siden jeg hadde sikkerhetskopiene på DVD lett tilgjengelig, var det bare å bla seg fram til riktig plate og kopiere innholdet tilbake på harddisken.

Trodde jeg.

Det viste seg imidlertid at Windows Utforsker oppdaget sektor-feil på platen. Platen var uten synlige fettmerker eller skader, men samme operasjon på to andre PCer gav nøyaktig samme resultat.

Langt til originalen

Feilen lå midt i den aller siste episoden av BBC-serien "Planet Earth".

Denne episoden varte i nesten tre timer, og inneholdt noen av de mest spektakulære naturscenene. Den ville jeg nødig miste. Original-DVDen befant seg hos min bror i Tromsø, så den var ikke lett tilgjengelig.

Moralen her blir å alltid huke av for å kontrollere brenningen i etterkant, i brenneprogrammet ditt. Det er store variasjoner i kvalitet på blanke CD/DVDer, og kombinasjonen program, plate og brenner kan også spille en rolle.

Gratisprogram ble løsningen

Slik har det seg altså at jeg kom over gratisprogrammet Unstoppable Copier. Som navnet antyder, sørger programmet for at filene blir kopiert fra CD-er og DVD-er, uansett hvor skadet de måtte være. De delene som eventuelt er korrupte, blir erstattet av tom datakode.

I praksis betyr det at musikkfiler kan få et stille parti og videofiler vil ha et frosset bilde i noen sekunder eller minutter, avhengig av hvor stor skaden er. Men filene som helhet blir ikke korrupte, de mangler bare noe av informasjonen.

Unstoppable Copier


Kan ta tid

I vårt tilfelle var feilen relativt omfattende, og kopieringsprosessen ble derfor svært tidkrevende. Etter to timer hadde prosessen flyttet seg fra 54% ferdig til 55%, og vi var nær ved å gi opp da vi oppdaget at vi kunne velge "Fastest Data Recovery" fra innstillingene i programmet:

Unstoppable Copier


Deretter prøvde vi operasjonen igjen, og nå var hele kopieringen fra 0 til 100% unnagjort på noen få minutter.

Og resultatet? Det er til å leve med. Bildet er frosset i ca sju minutter. Derettetter kommer det tilbake på "sporet" igjen, og resten av episoden er helt feilfri.

Mini-program

Det beste av alt er at Unstoppable Copier er helt gratis, i motsetning til en del av de andre verktøyene på markedet som gjør det samme. Og det tar bare noen få strakser å laste ned (80 KB). Det fungerer i alle aktuelle Windows-utgaver.

Mer informasjon og lenke til nedlasting finner du her.

(Oppdatert 2. mai 2009)

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer