- Umulig å fakke piratene

Nytt program skjuler identiteten til fildelerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i en rekke land strammer nå grepet rundt fildelerne og nettverkene som tilgjengeliggjør piratkopierte filmer, musikk og dataprogrammer.

Trusselen om at IP-adresser skal kunne utleveres til politiet har blant annet ført til at trafikken på blant annet Pirate Bay har krympet betraktelig, blant annet i Sverige.

Les også: The Pirate Bay uten risiko

Piratene et hestehode foran

Men den som trodde at myndighetene, plate- og filmbransjen var i ferd med å vinne over hobbypiratene, må muligens ta sitt standpunkt opp til vurdering. Den som er interessert i å piratkopiere, ser nemlig alltid ut til å finne nye veier til målet.

Denne gangen handler det om å bruke bittorrent-nettverk med skjult IP-adresse, eller sagt med andre ord, skjult identitet.

- Umulig å avsløre

Ved hjelp av gratisløsningen BitBlinder går ikke trafikken direkte til bittorrent-nettsiden, men via flere noder, og all trafikk mellom disse blir kryptert. På den måten hevder utviklerne at det skal være helt umulig å avsløre hvem som laster ned hva og fra hvor.

image: - Umulig å fakke piratene


BitBlinder anonymiserer ikke bare fildelingen, men også surfing generelt.

Brukere av tjenesten må imidlertid registrere seg og laste ned BitBlinder-klienten. Det er også en grense på 10 GB dataoverføring. Etter dette vil brukerens PC fungere som en node (med tilhørende konstant ut/inn-trafikk) dersom hun ønsker å bruke tjenesten videre.

Gratis fildeling fra Microsoft