Ultraportabel med 3G fra FS

Det er egentlig ikke noe sensasjonelt med bærbare PCer med 3G, men LIFEBOOK P7230 fra Fujitsu-Siemens er faktisk snart å få i butikken.

Fujitsu-Siemens viste fram LIFEBOOK P7230 i dag, en ultraportabel (1,25 kg) bærbar PC med 10,6 tommers skjerm på 1280 x 768 piksler. Denne er rettet mot bedriftsmarkedet, men vil nok også være interessant for mange privatpersoner.

Den er som business-modeller flest bygd mer med tanke på kvalitet enn et nytt og spennende design: men det er to andre ting som denne modellen har som fortrinn. Det første er batterilevetiden, som med en ULV (Ultra Low Voltage)-prosessor og mulighet for å bytte ut DVD-enheten med et ekstra batteri vil kunne holde en god og lang arbeidsdag.

Det andre er som nevnt at denne PCen har innebygd 3G (UMTS) med HSDPA. Det er flere fordeler ved å ha dette innebygd i tillegg til at du slipper å ha et 3G-kort stikkende ut av PCen; blant annet bedre batterilevetid og at antennen blir mer effektiv - altså bedre dekning.

Ultraportabel med 3G fra FSAv LIFEBOOK P7230s andre spesifikasjoner nevner vi Intel Core Solo U1400 @ 1,2 GHz, 1 GB RAM, 80 GB harddisk, blåtann, WLAN (a/b/g), fingeravtrykksleser, webcam og mikrofon. Operativsystem er Windows Vista Business.

Prisen vil ligge på ca. 18.500 inkl. mva.

Når kommer HSDPA?

Telenor leder stadig an i 3G-dekning, og påstår at de ved utgangen av måneden vil kunne servere ca 84% av befolkningen 3G - riktignok med en arealdekning på "kun" 23 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) - er også på vei, riktignok med et tak på 1,8 Mbit per sekund, men her er det litt å gå på siden standarden støtter opp til 14.4 Mbit/s.

Vi har prøvd HSDPA i Telenor-bygget på Fornebu, men selv om nedlastingen går relativt raskt er hastigheten på utgående datastrøm fremdeles laber. Vi er altså fremdeles et stykke unna ned responsen du får med vanlig nettoppkobling. Telenor ville for øvrig heller ikke ut med når vi kunne vente oss HSDPA for vanlige dødelige, men ble forsikret om at det "kommer snart".

Men uansett skal vi se mer til Fujitsu-Siemens LIFEBOOK P7230. Vi har nemlig allerede tinget et testeksemplar, og kommer tilbake med en test av denne om (forhåpentligvis) ikke så lang tid.

I mellomtiden kan du jo se på en annen ultraportabel med 10,6 tommers skjerm: LG A1 Express Dual, eller se hele liste over testede bærbare her.