Ultra Player

Nye MP3-programmer dukker opp stadig vekk, og det er naturligvis vanskelig å skille seg ut. Vi har tatt en titt på et lite program kalt Ultra Player, som tilbyr et par morsomme funksjoner.

Denne programvaren er utviklet av det lille, uavhengige selskapet Ultra, som, i likhet med mange andre, forsøker å slå gjennom med sin programvare.

Ultra byr på et enkelt og greit program, som fungerer:

Ultra Player spiller MP3-filer, wav-filer, Windows Media-filer og CDer. Programmets grensesnitt er rent og stilig, og du kan fritt skifte dets utseende gjennom såkalte ”skins”. Lydkvaliteten er bra, og det er ellers lite å klage på.

Mer å tilby

Men utenom vanlig musikk-avspilling kan du også bruke Ultra Player til andre oppgaver.

Sett at du har et møte eller annen avtale på et bestemt tidspunkt. Du kan stille inn Ultra Player til å spille din favorittlåt eller andre lyder på et forhåndsbestemt klokkeslett, som en ”vekkerklokke”, og du kan bestemme hvor mange ganger du vil høre lydklippet. Dette synes vi er en praktisk funksjon – som kan gi litt variasjon i hverdagen, i stedet for å måtte få påminnelser fra en småstressende alarm på f.eks. armbåndsuret.

I tillegg har spilleren en equalizer som faktisk fungerer uten å vrenge bassen fullstendig. Du kan også nyte flere behagelige visuelle effekter, som forandrer seg i takt med musikken.

Men det som kanskje er de viktigste fordelene med Ultra Player er at det går raskt å laste ned programvaren (kun 3 MB), den er stabil, svært brukervennlig og den bruker ikke så mye minne. Med andre ord, et bra program å ha for deg som ikke er ute etter den mest avanserte MP3-programvaren, men heller noe som ”bare” fungerer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort minus er de irriterende reklamene som dukker opp hver gang du klikker på en av funksjonsknappene. Men hvis du tåler det, bør du absolutt prøve deg på spilleren, som kan lastes ned her.