Ukens billig-PC

DinSide runder nå av den faste spalten om kjedenes PC-tilbud, med en siste oppdatering, ny Brick fra Telehuset. Siden sommersesongen er lavsesong for PC-kjøp, blir aktivitetsnivået hos butikkjedene tilsvarende lavere.

Ukens billig-PC

Ny teknologi stor også for døren, særlig når det gjelder prosessorer i den rimeligere klassen. Denne teknologien vil vi ført se i stort omfang når høsten kommer og aktivitetsnivået tar seg opp igjen.Da vil vi sette igang denne spalten igjen, og rapportere ukentlig om tilbudene hos de store butikkjedene.

Vi har valgt å sammenligne produkter fra de største landsdekkende butikkjedene. PCene som selges i disse forretningene kommer i hovedsak fra merkeleverandører. De blir produsert i store serier, og kjøpes inn i store antall. Derfor kan disse PCene i perioder bli billigere, men de må ikke nødvendigvis være det.

Derfor sammenligner vi fortløpende PCer fra disse butikkjedene:

Elkjøp/Lefdal, Bonus, Telehuset, Tybring Gjedde, Ideel, Komplett Data, Spaceworld og Binders.

Rettferdig sammenligning?

De forskjellige fabrikatene legger vekt på forskjellige egenskaper hos sine modeller. Noen inkluderer mengder av programvare, mens andre prioriterer maskinvaren. Da kan det bli vanskelig å sammenligne produkter som har omtrent samme pris, fordi de henvender seg til forskjellige typer brukere.

I denne sammenhengen vil vi først og fremst legge vekt på selve maskinen, men vil også opplyse om de tilfellene hvor det følger med spesielt mye programvare. Da kan dette faktisk være utslagsgivende, siden tilsvarende programvare ellers kan koste en god del penger, kjøpt separat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilgjengelighet

Kjedene baserer seg ofte på kampanjer, slik at det kan være et begrenset antall maskiner som er tilgjengelige til den annonserte prisen. Dette blir som regel annonsert hvis antallet er lavt, men må uansett sjekkes fra dag til dag.

Vi vil fjerne modellene fra vår liste så snart de ikke er tilgjengelige.