Ubuntu 12.10 er klar

Et av de mest populære Windows-alternativene sluppet i ny utgave.

Ubuntu 12.10 byr på tusenvis av programmer og spill, det meste helt gratis
Ubuntu 12.10 byr på tusenvis av programmer og spill, det meste helt gratis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du ser etter et godt, gratis alternativ til å ha Windows på PC-en din, er fortsatt Ubuntu blant de mest attraktive valgene. Nå har nettopp versjon 12.10 blitt lagt ut for fri nedlasting fra Ubuntu.com

Full pakke

Som alltid kommer Ubuntu med en rekke programmer ferdig installert, inkludert LibreOffice - en komplett kontorpakke med tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy. Dermed kan de fleste være operative bare sekunder etter at Ubuntu er installert.

I tillegg kommer Ubuntu med en egen app-butikk som inneholder tusenvis av spill og programmer, de fleste gratis.

image: Ubuntu 12.10 er klarOperativsystemet kan også kjøres rett fra CD eller minnepinne, hvis du bare ønsker å prøve ut funksjonaliteten

Les også: Her er linuxen for Windows-brukere

Dette er nytt

Blant nyhetene i 12.10 er muligheten for å "installere" web-applikasjoner som Facebook, Gmail og Flickr, det vil si å feste snarveier til dem i Launcher-menyen til venstre:

image: Ubuntu 12.10 er klar


Søkemenyen som ble introdusert i 12.04 er utvidet til å søke i alle online-tjenestene du er koblet til også. Det betyr at det søkes i alt fra Flickr-bilder til Google Disk-innhold, i tillegg til filer på datamaskinen din:

image: Ubuntu 12.10 er klar


En ny forhåndsvisningsløsning av søkeresultatene er også på plass. Bare beveg musepekeren over søkeresultatene, og du kan forhåndsvise dem uten å måtte forlate søkeresultatene:

image: Ubuntu 12.10 er klar


Lyst å prøve ut?

denne siden har Ubuntu lagt ut en interaktiv demo av operativsystemet - som kan kjøres direkte i nettleseren. Der kan du prøve ut om Ubuntu er noe som appellerer til deg.

Nederst på den siden finner du dessuten nedlastingslenker dersom du skulle ønske å laste ned og installere på din egen PC.

Samleside: Linux