uberVU - få med deg hele samtalen

Samler alle kommentarer under én paraply.

En av de største forskjellene mellom Internett i dag og for 10 år siden er at samtalen er langt mer spredt. Nå er det ikke lenger kun i kommentarfelter at folk ytrer seg om en artikkel – andre blogger om den, folk skriver om den på Twitter, på Friendfeed og lignende tjenester.

Og i tillegg – når det etter hvert blir mange av de interessante artiklene, blir det vanskelig å holde seg oppdatert på alle sammen.

Hensikten med UberVU er å samle alle disse kanalene under én paraply. Kanskje har du lest et veldig godt blogginnlegg der du også synes kommentarene under innlegget er interessante, men dette er bare en brøkdel av den store samtalen.

Tumblr – enkel blogg for alle

Slik fungerer det

Når du er registrert hos uberVU kan du begynne å overvåke diskusjoner (i praksis URL-er). Når du legger til en URL i overvåkingslisten din, begynner uberVU straks å samle inn samtalefragmentene som er spredt rundt om på nettet. Prosessen tar brått et par minutter pr sak, men du trenger ikke å sitte og vente mens det foregår.

uberVU - få med deg hele samtalen


UberVU søker på tvers av mange tjenester og samler inn kommentarene under artikkelen, tweets fra Twitter som lenker til artikkelen, samtaler på FriendFeed, bokmerker fra Delicious, diggs fra digg.com etc. Dermed får du et langt større overblikk over hva som sies om denne nettsiden enn bare det som står i kommentarfeltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er listen over støttede tjenester pr nå:
- Wordpress
- Blogger
- Movable Type
- Typepad
- YouTube
- Picasa
- Flickr
- Twitter
- FriendFeed
- Digg
- Disqus

uberVU - få med deg hele samtalen


Svar på egnet måte

UberVU er imidlertid ikke bare en nettjeneste for å lese. Du kan også svare på kommentarene, og ved å knytte til brukerprofiler fra f.eks. FriendFeed, Twitter, Flickr eller YouTube, postes også svaret ditt der det hører hjemme.

Vår guide til Twitter

Foreløpig støtter uberVU kun en håndfull plattformer, men det jobbes med flere (største savn foreløpig: IntenseDebate; i følge skaperne rett rundt hjørnet), og via API-et kan hvem som helst bygge støtte for uberVU på sine kommentarfelt; også for å vise hele samtalen fra andre steder på nettet på sin egen side.

Tjenesten er foreløpig i lukket beta (beklageligvis har vi ingen invitasjoner) og oppleves også litt ustabil, men dette er selvsagt noe som blir spikket på til den lanseres for hvermansen.

Finn ut mer på http://www.ubervu.com/ der du også kan registrere deg for å bli tatt med som betatester.