Ubegrenset, gratis lagring for Get-kunder

Har inngått samarbeid med norske Jottacloud.

<b>LAGRE ALT:</B> Jottacloud er kjent for å levere ubegrenset lagring til 59 kroner måneden. Nå får Get-kundene den norske tjenesten med på kjøpet. Foto: Bjørn Eirik Loftås
LAGRE ALT: Jottacloud er kjent for å levere ubegrenset lagring til 59 kroner måneden. Nå får Get-kundene den norske tjenesten med på kjøpet. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Jottacloud er en norsk nettlagringstjeneste som tilbyr ubegrenset lagring for 59 kroner måneden.

Fra i dag av gir bredbåndsselskapet Get Jottaclouds tilbud med på kjøpet.

LES OGSÅ: Get håper fremtiden blir alt-i-ett

- Annen avtaletekst

I brukerbetingelsene til Jottacloud er et lagringsforbruk over 10 TB definert som såkalt «overdrevent forbruk». Et overdrevent forbruk vil si at det totale lagrings- og nettverksforbruket er vesentlig større enn normalforbruket til den gjennomsnittlige brukeren.

LES OGSÅ: Jottacloud lanserer Dropbox-konkurrent

Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get, bedyrer imidlertid at deres versjon virkelig er ubegrenset.

FORDELER: Øyvind Husby mener Get er alene om å tilby gratis, ubegrenset lagring. Foto: GET
FORDELER: Øyvind Husby mener Get er alene om å tilby gratis, ubegrenset lagring. Foto: GET Vis mer


- Vi har en annen avtaletekst enn Jottacloud, og legger ingen begrensinger på privatbruk. Men dersom det viste seg at vi fikk Google eller Apple som kunde, måtte vi selvsagt se på det, sier Husby spøkefullt.

LES OGSÅ: Jottacloud klar med automatisk bildeopplasting

Ifølge Husby skal Get være den eneste bredbåndsleverandøren i Norge med et tilbud på nettlagring som både er gratis og ubegrenset.

Synkronisering

Husby kan også fortelle om det han mener er store fordeler i forhold til for eksempel Dropbox, som vel er den nettlagringstjenesten flest nordmenn bruker ved siden av Apples iCloud.

LES OGSÅ: Jottacloud med nye priser

- Du kan både synkronisere alle dine PC-er, nettbrett og telefoner og opprette både egne og delte mapper. I tillegg er det lagt stor vekt på personvern. Alt innholdet lagres trygt i Norge under norsk personvern, sier Husby.

Både Windows (PC) og OS X (Mac) kan brukes, sammen med mobil/nettbrettplattformene iOS og Android. En Windows Phone-app skal være på vei, men det er uklart når den kommer. Linux er ikke nevnt, men Jottacloud jobber med å få klienten sin over på dette operativsystemet også.

Betaler uansett

Det er for øvrig ingen mangel på gratis tilbud om nettlagring også for de som ikke er Get-kunder. Men som oftest må du betale når du har nådd en grense på for eksempel 2 Gigabyte, i Dropbox´ tilfelle.

LES OGSÅ: Jottacloud med 15GB lagring for Android

Hvor «gratis» Get Sky (som Jotta-nettlagringen heter i Get-drakt) virkelig er, kan jo saktens diskuteres.

Men inkludert i abonnementet for samtlige abonnenter er det. Det gjelder både borettslag/sameier og enkeltstående privatkunder.