Ubegrenset gratis lagring av bilder

MyShoeBox er et spennende tilskudd til nettsky-himmelen.

Noe av det vi liker godt med MyShoeBox er den automatiske sorteringen, basert på EXIF-data i bildene.
Noe av det vi liker godt med MyShoeBox er den automatiske sorteringen, basert på EXIF-data i bildene. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den digitale bildesamlingen min er uten tvil det jeg er mest redd for skal bli borte dersom jeg skulle oppleve et totalt PC-havari. Derfor har jeg sørget for å ta sikkerhetskopi både til en ekstern harddisk og i nettskyen.

Les mer om hvilken nettskyløsning jeg foretrekker i denne artikkelen.

Det dukker stadig opp nye alternative nettlagringsløsninger, og MyShoeBox har spesialisert seg på bilder. Fullversjonen av tjenesten koster fem dollar per måned, og da kan du lagre så mye du vil av bilder, og nyte samlingen både fra PC-er, nettbrett og smartmobiler (iOS og Android).

Mange innfallsvinkler til samlingen

Siden Couch Labs INC, som står bak løsningen, har konsentrert seg om bildelagring, har de også rendyrket brukeropplevelsen godt. Bildene blir nemlig automatisk sortert på en rekke måter, inkludert årstid, dato, kamera, begivenhet, sted (hvis kameraet har GPS) og så videre - basert på EXIF-data i bildene. Dermed får du automatisk flere innganger til bildesamlingen din.

image: Ubegrenset gratis lagring av bilderDu får mange innfallsvinkler til samlingen din, blant annet kan du søke på sted

Både overføring og lagring av bildene blir beskyttet med AES-256 bits kryptering, og Couch Labs understreker at det er kun du som får tilgang til dem (med mindre du deler bildene selv). Bildene lagres på Amazons S3-servere, som også benyttes blant annet av Dropbox.

image: Ubegrenset gratis lagring av bilderHer sorteres bildene etter dato

Opplastes automatisk

Bilder du legger inn på PC-en din blir automatisk overført til MyShoeBox, og du kan selv velge hvilke mapper som skal overvåkes. Kun JPG og PNG-filer støttes foreløpig. Har du en iPhone eller Android-mobil, vil også disse kunne settes opp med automatisk overføring av bilder via en egen app. Sletter du bilder fra enhetene, vil de ikke automatisk bli slettet i MyShoeBox. Det må du eventuelt gjøre manuelt i bildeviseren som følger med klienten (eller på web), noe vi synes er litt tungvint.

Det er kun brukeren som er innlogget som kan se bildene, og de kan ikke deles uten videre, slik mange andre skytjenester har muligheten for. Tjenesten er imidlertid under utvikling, og det kommer stadig nye funksjoner. Sletting av bilder fra mobile enheter er blant nyhetene som står på utviklingsplanen, skriver selskapet på sine nettsider.

image: Ubegrenset gratis lagring av bilderDen innebygde bildeviseren lar deg også starte slideshow, laste ned og eventuelt slette bilder

Gratisversjon

Tjenesten er også tilgjengelig uten kostnad, men da lagres kun lavoppløste versjoner av bildene dine (maks én megapiksel, og 1024 piksler på den lengste siden). Gratisutgaven egner seg med andre ord ikke som noen fullgod backup-løsning, men helt greit hvis du ønsker å vise bildene på mobiltelefoner og nettbrett med lav skjermoppløsning (som iPad 1 og 2).

Du får uansett prøve fullversjonen gratis i 30 dager. Hvis du ikke tegner avtale etter dette, vil bildene dine bli nedskalert i størrelse etter prøveperioden.

Du finner mer informasjon og kan laste ned opplastingsklienten / appen på Shoeboxapp.com.

Les også Del bildene dine på nett