Typhoon A-300A m/Sub 200

De to settene med høyttalerene vi mottok under navnet Typhoon var, i likhet med Vikings-serien, svært forskjellige seg i mellom med hensyn til design. Vi testet begge settene i kombinasjon med subbassen Subwoofer 200 fra samme leverandør (ikke inkludert i prisen!).

 Foto: TK
Foto: TK Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Frekvensgang, les mer her. Foto: Brlf
Frekvensgang, les mer her. Foto: Brlf Vis mer

Den største modellen er et slags treveis-system, med to like bass- og mellomtonehøyttalere og en diskanthøyttaler. For å være et ekte tre-veis system skal de tre elementene egentlig være forskjellige og ta seg av hvert sitt toneområde i forbindelse med et delefilter. Det er også en bassport i fronten.

LES OGSÅ:

Satelittene har en ekstern strømforsyning som gir 14 Volt 2A (28 watt).

Koblingen mellom satelittene skjer med phonoplugger. Der er en minijack inngang til kabelen fra lydkortet, i tillegg til en ekstra linjeinngang, utgang for subbass, inngang for mikrofon og utgang for den passive høyttaleren. På fronten er det kontroller for volum, diskant, bass og balanse. Det er også en mute-knapp (praktisk hvis telefonen ringer) og en av- og på-bryter. Det hele kompletteres med en inngang for mikrofon og et uttak for en hodetelefon..

Subbass 200

Subbassen har separat forsterker med separate volumkontroller for satellitter og sub. Det er klemmer til selve basshøyttalen som har en fast påmontert ledning, en svært tynn sådan.
Å skille forsterkeren fra høyttaleren, som gjør at du slipper å krype under bordet når du skal justere volum eller noe annet, er en klar fordel.

Det er en integrert strømforsyning i subbassen, men i stedet for et vanlig støpsel har nettledningen et lite T-lignende skjøtestykke i enden. Dette skjøtestykket plugges inn i kontakten bak på skjermen eller PCen og nettledningen settes så inn i den igjen. Vi liker ikke denne løsningen i det hele tatt, fordi dette blir en "klump" av kontakter som både har en tendens til å belaste kontakten i PC-kabinettet mer enn den er beregnet på, og til å rett og slett falle ut takket være sin egen tyngde. Du sparer en stikkontakt, men vi ble ikke begeistret. Det går selvfølgelig også an å koble en vanlig PC-nettledning til pluggen, hvis du har en ekstra liggende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisen for sub-bassen er Kr. 613.- (inkl.mva.)

Lytteintrykk

Vi synes at systemet gir et litt grøtete lydbilde, særlig på kompleks, elektrisk musikk, men lydbildet er ganske bredt. På klassisk musikk kan det virke litt trangt i toppen, men alt i alt er det ikke så galt.

Likevel må vi bemerke at subbassen er for svak også i denne kombinasjonen.