<div xmlns:cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/joshsemans/3373700426/"><a rel="cc:attributionURL" href="http://www.flickr.com/photos/joshsemans/">http://www.flickr.com/photos/joshsemans/</a> / <a rel="license" href="http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/">CC BY 2.0</a></div>
cc="http://creativecommons.org/ns#" about="http://www.flickr.com/photos/joshsemans/3373700426/">http://www.flickr.com/photos/joshsemans/ / CC BY 2.0
Vis mer

Twitter reddet sommeren

LESERKOMMENTAR: Slik holdt jeg meg oppdatert gjennom en hel sommerferie.

Av: Fredrik Bølstad

I sommer hadde vi planlagt flere ferieturer både i Norge og i utlandet, og utfordringen var da: Hvordan skulle jeg gjøre det enklest for meg selv å følge med på alt som skjer, både på telttur i skogen og ved poolen på hotellet i Spania – og samtidig holde kostnaden nede?

Observasjon 1: Minibærbar er kjipe greier uten nett.
Jeg har en minibærbar, men med den har jeg kun nettmuligheter når jeg befinner meg i nærheten av et trådløst nettverk, og det er det dårlig med i skogen - eller på hytta for den saks skyld. Den ville altså ha gjort liten nytte for seg i sommer med tanke på å holde seg oppdatert.

Men - jeg er hadde selvfølgelig ett ess i ermet: mobiltelefonen. Med den har jeg stort sett internettilgang hvor enn jeg ferdes, siden jeg da kan bruke mobilnettverket (og har et gunstig abonnement som tillater det).

Observasjon 2: Vanlig nettsurfing fra mobil er tungvint
Jeg kan telle på én hånd de dagene jeg surfet innom nettsider fra telefonen for å sjekke om det kanskje var kommet noen interessante nyheter. Det er flere grunner til at jeg fort ga opp den taktikken.

Det er åpenbart en smule klønete å surfe innom 10+ nettsider for å sjekke nyheter/artikler fra telefonen. Jeg erfarte også at overskriftene ofte var mye mer interessant enn resten av artikkelen. Trege lastetider (selv på mobilvennlige nettsider) gjorde at jeg fort ble lei.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredrik Bølstad (16) er moderator i DinSides forum.
Fredrik Bølstad (16) er moderator i DinSides forum. Vis mer


Selv om jeg har et gunstig abonnement mtp. datatraffikk kunne det fort gå en del megabyte ved slik surfing; mer enn jeg følte jeg kunne rettferdiggjøre med utbyttet.

Jeg måtte altså finne en annen måte å holde meg oppdatert på hva som skjedde i verden, samtidig som jeg kunne delta i debatten på en enkel måte. Jeg ga Twitter et forsøk.

Twitter gjorde susen!

Det viste seg fort at Twitter bidro med mange aktuelle saker, interessante debatter og større hendelser.

Jeg visste for eksempel at Michael Jackson hadde gått bort minutter etter at det var et faktum. Natten han døde overnattet jeg med noen kompiser ute på en holme vi måtte ta båt ut for å komme til, og vi hadde egentlig pratet ferdig temaet den samme natten. Da vi kom hjem dagen etter, ble vi møtt med folk som fortalte oss at Michael Jackson var død - det sto nemlig i dagens avis

Ikke bare overnattet jeg ute på en holme adskilt fra land. Jeg deltok i diskusjonen minutter etter at det hadde skjedd.

Det som var verdt å få med seg fikk jeg via Twitter. Var det kommet noen viktige nyheter eller interessante artikler dukket de opp i feeden min. Som brukeren @eiriks så elegant sier:

- Verden har mer informasjon enn jeg kan forholde meg til, la nettverket filtrere, og diskuter og fokuser på de rette tingene

Videre gikk turen til Spania hvor det ble lite kvitring fordi den inkluderte datatrafikken naturligvis ikke gjelder i utlandet. Jeg fant heldigvis noen trådløse soner jeg brukte av og til.

Min aller største overraskelse denne sommeren fikk jeg da jeg sendte meldingen "Da har vi sjekket inn på det fantastiske hotellet Diagonal Zero i Barca. Med WiFi og greier ;)"

Under følger samtalen som oppstod:

Twitter reddet sommeren


Hotellet snapper altså opp alle meldinger på Twitter som inneholder navnet deres. De oversatte meldingen jeg sendte til et språk de forstod, svarte meg på norsk og deretter en tilsvarende engelsk melding. Jeg trenger neppe forklare at jeg ble mektig imponert, og at hotellet allerede dag én hadde overgått mine forventinger.

Den samtalen er muligens ikke så veldig relevant, men det er uten tvil en av flere positive opplevelser jeg har hatt med Twitter.

Konklusjon

Nå som sommeren er over, tenker jeg tilbake på hvordan Twitter i praksis har vært den eneste nyhets- og aktualitetskanalen for meg gjennom hele ferien. Jeg kan ikke konkludere med annet enn at jeg er svært fornøyd, og jeg har fått med meg alle store nyheter og debatter innen temane jeg interesserer meg for.

Det er nettopp det som er så herlig med Twitter. I motsetning til mange andre sosiale nettverk hvor du i stor grad kommuniserer med venner og familie fra virkeligheten, kommuniserer du på Twitter utelukkende med de som har felles interesser og som sier noe interessant.

Les også: Derfor er Twitter viktig