TViX mediespiller

Kompakte mediespillere basert på 3,5-tommers disker dukker opp hele tiden. Vi har testet TViX fra DVico som har sin egen vri på temaet.

Denne mediespilleren har svært mye til felles med de andre variantene vi nylig har testet.
Den har en 3,5-tommers harddisk og rikelig med tilkoblinger, et passelig antall knapper og en fjernkontroll.

Den spiller video i mange formater, musikk og viser bilder, og kan i tillegg brukes som en helt vanlig ekstern harddisk.

Overføring av filer gjøres med USB 2.0, og det er ikke nødvendig med noen egen programvare for å administrere innholdet. Du bruker vanlige filmapper, og legger de forskjellige mediefilene der de hører hjemme. MP3-filer og andre lydfiler legger du i MP3-mappen, bilder i Fotomappen osv.


Tilkobling til TV, projektor eller skjerm gjøres med koaks/phono, S-video eller komponentutganger. Lyden er analog på phono eller S/PDIF på koaks/phono eller optisk.

USB-kontakten er av den vanlige store B-typen, og kan bare brukes til å koble spilleren til PC. Det er altså ingen host-funksjon for tilkobling til kortleser for digitalfoto.

Strømforsyningen er innebygd, og det er en liten kontakt av type barbermaskin. Dette er praktisk, men det er også en ulempe ved denne løsningen. Strømforsyninger utvikler varme, og den må viftes bort... Dette gjør at TViX støyer påtagelig mer enn de andre mediespillerne av lignende type, men med ekstern strømforsyning.

I bruk

TViX er svært enkel å bruke, med et greit og oversiktlig menysystem.

Skjermdumper av menyene og videobilder finner du her


Responsen på knappene er god, maskinen reagerer stort sett raskt. Men den er ikke helt feilfri ved håndtering alle filformater. Ved innlesning av komprimerte videofiler tar det i blant litt tid, avhengig av format og størrelse. En av våre DivX 5 testfiler på 505 MB tok over et halvt minutt å lese inn før avspilling startet. Deretter tok det bare noen sekunder før den stoppet. Det har vi ikke opplevd på noen andre mediespillere med denne filen.

Alle de andre filene og filformatene vi testet fungerte derimot utmerket.

Både lyd og bildekvalitet var glimrende, på TV så vel som på stor LCD-skjerm.

En artig vri er DVD-avspilling fra disken. Først må du kopiere de to mappene fra DVD-en inn på disken til en egen mappe. I denne velger du *.IFO filen, og menyene dukker opp på skjermen som når du spiller av en vanlig DVD på DVD-spilleren. Så er det bare å bruke fjernkontrollen som vanlig til å velge kapitler, undertekster osv.

Også for bil

TViX kan også brukes i bil, den leveres da i en utgave med 12V adapter, og separat IR mottaker med kabel til spilleren. Da kan du plassere spilleren f.eks. i hanskerummet og koble til lydanlegget og skjermer i bilen.

Stueversjonen med 160 GB harddisk koster 2 590 kroner inkl mva, uten disk 1 995.
Bilversjonen med tilsvarende konfigurasjon koster 2 990 kroner.

Distributør er Optical Storage som kan henvise til forhandlere som selger TViX.