TVersity 1.0

TVersity 1.0

Spill av PC-innholdet ditt nesten over alt.

Publisert
Sist oppdatert

Muligens begynner du å få en fin samling av medieinnhold på PC-en din; det være seg bilder du har tatt, eller musikk/video du har skaffet deg på den ene eller andre måten.

Med TVersity installert kan du spille av alle disse filene på en rekke enheter, inkludert de tre gjeldene konsollene (Wii, Xbox 360 og Playstation 3), iPhone/iPod, PSP og mer til.

Det fine er at dette transkodes på direkten, slik at praktisk talt alle filformater støttes - selv om enheten du vil spille på ikke støtter formatet i utgangspunktet. Så lenge du får spilt fila i Windows media player på maskinen du har installert på, vil du kunne streame den til alle typer mottakere.

I tillegg får du mulighet til å vise bilder som hentes fra f.eks. Flickr, eller videoer fra YouTube.

Slik lagrer du YouTube-filmer på harddisken

Gratis å laste ned

TVersity er gratis å laste ned, men er kun tilgjengelig på Windowsmaskiner. Minstekravet er Windows XP, Windows media player 9.0 eller høyere, 128MB RAM og Pentium III 700Mhz, men løsningen vil selvsagt yte langt bedre om du har bedre utstyr for hånden.

Installasjonen går mest på å klikke seg igjennom, og programmet starter etterpå som en service som kjører på en dedikert port. Vi hadde litt trøbbel med testmaskinen vi brukte, men etter å ha åpnet den aktuelle porten i ruteren og tatt en omstart av maskinen, fungerte det smertefritt.

TVersity 1.0


Når du er oppe og gjøre, kan du legge til kataloger du vil inkludere, og som sagt kan du både vise bilder, video og lydfiler. Tiden det tar å opprette biblioteket vil selvsagt avhenge av hvor mange filer du har og hvor rask maskinen er, men med et bibliotek på noen titalls gigabyte må du regne med i hvert fall en halvtime.

Testet: Playstation 3

Etter å ha satt opp løsningen og opprettet biblioteket var vi spente på hvor godt løsningen ville fungere. Vi startet opp Playstation 3 som stod nede i stua, og TVersity-serveren dukket automatisk opp. Derfra kunne vi både spille musikk, film og vise bilder.

Siden hjemmenettverket er trådløst hos undertegnede, ble hastigheten litt for begrenset til en helt smertefri opplevelse. Blant annet hakker videoavspillingen nok til at det ikke blir noen god opplevelse (dette skal selvsagt forskes videre på), det tar tid før musikken starter og det blir noen sekunder med venting mellom hvert bilde i fotoalbumet. Har du HDTV anbefaler vi deg å lage en 1080px høy versjon av bildene dine også - da gikk det langt bedre.

Vi har heller ikke fått YouTube- eller Flickr-innholdet til å fungere skikkelig, men TVersity har både et velfungerende forum og en wiki som bør kunne være til god hjelp.

Testet: iPhone

iPhone-varianten fungerte også overraskende bra, og alt du gjør er å peke nettleseren til IP-adressen der TVersity er installert, portnummeret og /iphone bak. Riktignok er ikke musikkavspillingen like elegant som den er på Simplifymedia-programvaren du kan kjøpe fra App Store (du kan bare spille én og en fil), men det fungerer. Bildevisning fungerer også greit, men VOB-filer (dvd-kopier) ikke lot seg konvertere og spille av (noe det gjorde på Playstation 3-varianten).

Vi har tidligere skrevet om Orb, som er en lignende løsning. Den fungerer mer elegant, men har ikke den samme støtten for "live" transkoding og visning av nettinnhold. Med litt fikling kan denne løsningen være en godbit når vi får den til å fungere 100%. Den har i hvert fall høstet mange lovord rundt om på nettet.

Du finner alt du trenger å vite på http://tversity.com/. Del gjerne erfaringer med andre brukere i forumtråden om TVersity.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer