TV og rutermodem er uvenner

Hei,

Jeg har en veldig pussig situasjon med internettforbindelsen min.
Jeg har adsl fra Telenor (zyxel multimodem) koblet til en satelittreciever som igjen er koblet til TV.

Problemet er: Når jeg slår på TV-en så etter ca. 15 min forsvinner internett forbindelsen min! Når jeg slår TV-en av igjen så kommer jeg på nett nesten umidelbart!

Det samme skjer hvis jeg kobler fra scart kontakten mellom tv og reciever eller kobler fra ledningen mellom reciever og modem. Har prøvd å koble ut scart og erstatte det med vanlig antenne ledning mellom reciever og tv uten at det hjalp. Har også tilkoblet hjemmekinoannlegg til recieveren,og det fungerer bra uten innvirkning på internettforbindelsen. Prøvde også bytte Tv-en med en annen (mye mindre riktignok) og da fungerte det utmerket.

Dette begynte for ca. 3 måneder siden, før det har det fungert i 3 år uten problemer med de samme komponentene.

Lurer på hva er det egentlig som skjer, og enda viktigere kan jeg gjøre noe med det uten å måtte bytte Tv eller Reciever?
Håper dere har noen smarte ideer, for jeg er ganske lei og rimelig desperat:-(

PS: Tv er en Samsung LE40M71BX

Mvvh Fadil

Datadoktoren svarer

Hei

Har du forsøkt å koble en galvanisk skilletrafo på signalinngangen til TV-en? Eller - hvis nettkabelen er jordet - å koble den i en ujordet kontakt?

Sjekk også om det er et annet apparat på stømkursen som kan forårsake dette. Det kan være at et det er et annet apparat som introduserer en eller annen form for støy på nettet.

Problemer som er relatert til jording løses som regel ved å bryte jord eller å koble til manglende jord, eller alternativ jordforbindelse.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar