<strong><b>ENDELIG:</strong></b> TV 2 Sumo via Apple TV er etterlengtet. Foto: ØYVIND PAULSEN
ENDELIG: TV 2 Sumo via Apple TV er etterlengtet. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

TV 2 Sumo på Apple TV

At TV 2s strømmetjeneste endelig er tilgjengelig på Apple TV er en god nyhet. Men det er ikke der du bør tegne abonnement.

Publisert
Sist oppdatert

I går ettermiddag ble TV 2 Sumo for første gang tilgjengelig som en egen app på Apple TV, og dermed kan eksisterende Sumo-kunder logge seg inn og få tilgang til alt innholdet de har betalt for.

Det er altså en god nyhet.

Men hvis du ikke har et abonnement fra før av, bør du holde tungen rett i munnen.

<strong><b>294 KRONER:</strong></b> Sumo Gull bør ikke kjøpes via appen... Foto: ØYVIND PAULSEN
294 KRONER: Sumo Gull bør ikke kjøpes via appen... Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Dyrere via iTunes

Via TV 2 Sumo-appen på Apple TV får du nemlig kun kjøpt tilgang til Sumo Gull, og prisen her er hele 294 kroner i måneden.

Tegner du derimot det samme abonnementet via TV 2 Sumos nettsider er prisen på 249 kroner i måneden, altså 45 kroner lavere per måned.

Som om ikke det er nok:

På nettsidene kan du også velge å binde deg til et 1-års abonnement til 2.199 kroner, som reduserer månedsprisen helt ned til 183 kroner.

TV 2 Sumo på Apple TV

Valget bør altså være lett.

NB: Sjekk også om du har ett medlemsskap som kan gjøre abonnementet enda billigere, for eksempel i Obos.

Men hvorfor er det slik?

– Vi gleder oss stort over å være den første norske TV-kanalen på Apple TV, sier TV 2 Sumo-sjef Kristian Bruarøy, når vi ringer. Men ja, det stemmer at appen kun lar deg kjøpe Sumo Gull, og at prisen er litt høyere hvis du kjøper tilgang direkte via Apple TV og din iTunes konto.

Men for meg som kunde, vil det ikke da lønne seg å tegne abonnement via deres nettsider i stedet?

– Jo, akkurat nå vil nok det stemme. Prisen du ser via Apple TV-en reflekterer imidlertid omtrent det prisnivået vi vil ligge på framover. Vi har nemlig allerede varslet eksisterende og tidligere kunder om at prisene på TV 2 Sumo vil stige i løpet av august måned, sier Bruarøy til Dinside.

Nettopp. Så hvis jeg er interessert i å tegne et Sumo Gull-abonnement, så bør jeg altså gjøre det nå, på nettsidene deres, og før prisstigningen trer i kraft der?

– Ja, det stemmer. Den kommende prisendringen vil kun gjelde nye kunder. Hvis du allerede har inngått et abonnement, vil du altså beholde den prisen ut avtaleperioden. La meg også presisere at du på nettsidene våre får flere valg enn bare Sumo Gull. Der kan du altså velge å bare betale for Sumo Sport eller Sumo Pluss, og har du et slikt abonnement får du også sett dette innholdet via Apple TV-en, avslutter Bruarøy.

Mer om TV 2 Sumo-appen

For å se innholdet i appen trenger du altså et abonnement på TV 2 Sumo, og vi antar nå at de fleste vil kjenne sin besøkelsestid og ordne det på nettsidene.

<strong><b>GJENOPPLEV STORE ØYEBLIKK:</strong></B> Appen lar deg både pause og spole.  Foto: ØYVIND PAULSEN
GJENOPPLEV STORE ØYEBLIKK: Appen lar deg både pause og spole. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Etter at abonnementet er på plass, er det bare å logge inn via appen.


Når det gjelder innhold, er målet til TV 2 at alt innholdet på TV 2 Sumo skal være tilgjengelig via Apple TV-en. Per dags dato er imidlertid ikke alt av det eldste innholdet på plass på grunn av litt ulike formater, men det skal altså komme.

TV 2 Sumo sier forøvrig at de jobber med å få på plass en funksjon for nylig sett.

<b>GODT UTVALG.</b> Foto: ØYVIND PAULSEN
GODT UTVALG. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Akkurat den håper vi kommer raskt, da det er en av de funksjonene vi bruker mest på andre streamingtjenester.


Vårt førsteinntrykk av appen er positivt, men siden vi ikke har hatt tid til noen full test, tar vi gjerne imot dine erfaringer i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer