Tror ikke på stue-PCer

NYHET: Packard Bells toppsjef har liten tro på å sette en PC under TVen, og vil lage mer hjemmelektronikk som virker med PCen. I dag var han på besøk i Oslo.

Aymar de Lencquesaing leder det han selv kaller et rimelig utradisjonelt dataselskap. Packard Bell er heleuropeisk, til tross for sine Japanske eiere, og har som eneste mål å selge til forbrukere. Dermed har de et godt utgangspunkt for å si noe om hvordan PCene til vanlige mennesker vil bli i tiden fremover.


DinSide Data og digi.no var tilstede på pressemøtet.

- Hjemmet blir mer og mer digitalt, sa han til DinSide data i Oslo i går - Innholdet kommer oftere og oftere inn gjennom bredbåndstilknytningen i huset, og spres derfra til mange forskjellige hjemmelektroniske enheter.

Derfor legger de nå stadig mer vekt på å lage hjemmelektronikken som de digitale dataene sendes til også - men den klassiske stue-PCen har Packard Bell-sjefen liten tro på:

- Det er ikke noen vits i å sette en PC under TVen. De blir store bokser med tastatur og mus, og dette er ikke veien å gå hvis du vil ha en god opplevelse av stueunderholdningen - spesielt ikke hvis de koster ti tusenlapper, mener de Lencquesaing.

- Ser du på en klassisk hjemmeunderholdningsenhet, som for eksempel en DVD-optaker, koster de sjelden mer enn 5.000 kroner - og de er også lettere å bruke.

- Det er forbrukerelektronikken som må utvikle seg oppover, i stedet for at PCen skal utvikle seg nedover, sier han, og legger til at dataprodusentene som nå kommer inn i stuen vil sette hele markedet på hodet.

- Sony eide markedet for bærbar musikk i 30 år, så tapte de det på ett og et halvt år. Det er mulighet for store tap og gevinster. Se bare på Tivo, hadde dere hørt om dem for fem år siden? sier han til digi.

Les mer på digi.no