Trippeltest: Ultrazoomkameraer

Vi skal teste tre modeller. Du er med på å bestemme hvilke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du ha nytt kamera er det en jungel av modeller å velge blant.

Et typisk kompaktkamera har begrenset med optikk, men er til gjengjeld lett å putte i lomma. Speilreflekskameraet har derimot langt flere muligheter, men både koster og veier deretter; spesielt hvis du må ha med ekstra objektiver som passer til ulike situasjoner.

Symbiosen er et ultrazoomkamera som størrelsesmessig ofte er mindre enn et speilreflekskamera, men som har optiske egenskaper som ville ha kostet mangfoldige tusenlapper om du skulle kjøpt tilsvarende for speilrefleks.

Vi har tenkt til å teste tre av dem, og du kan være med på å bestemme hvilke vi skal teste.

Kriterier

Gangen i DinSides trippeltest er som følger: Vi setter opp kriterier som produktene må oppfylle og lister deretter opp aktuelle modeller som oppfyller disse kriteriene.

Deretter ber vi leserne om å stemme over hvilke produkter vi skal ta inn til test (noe vi gjør i denne artikkelen), hvorpå vi henter inn testeksemplarer og kårer det beste kjøpet blant de tre modellene.

Ultrazoomkameraene vi ønsker å teste denne gangen må oppfylle følgende kriterier:

  • Minimum 15x optisk zoom
  • Vidvinkel tilsvarende 28mm eller bedre
  • Mulighet for HD-film, minimum 720p
  • "Speilrefleksdesign"

Det gir oss modellene listet opp under. Kryss av den eller de du ønsker at vi skal teste. Avstemningen avsluttes mandag 27. september, hvorpå de mest populære modellene blir bestilt inn til test. Dersom én produsent har flere kameraer blant topp 3, velges kun det mest populære av disse kameraene.