<strong><strong>TRE KJEKKE KAMERAER:</strong></strong> Med god vinkel og stor zoom er disse godt egnet for ferieturen. Vi har kåret det beste kjøpet. Foto: Per Ervland
TRE KJEKKE KAMERAER: Med god vinkel og stor zoom er disse godt egnet for ferieturen. Vi har kåret det beste kjøpet. Foto: Per Ervland Vis mer

Trippeltest, 25-200mm kompaktkameraer

Terningene er kastet.

Publisert
Sist oppdatert

I vår nye testserie tar vi i mot innspill fra leserne om hvilke produkter vi skal teste, men produktene må tilfredsstille gitte kriterier.

I den første trippeltesten gjorde vi imidlertid utvalget selv. Kriteriene for å være med var følgende:

  • Kompaktkamera, maks 250 gram
  • 25mm vidvinkel eller bedre, 200mm eller bedre tele (min 8x zoom, altså)
  • Støtte for filming i 720p eller høyere

Det gav oss følgende tre kandidater:

(Klikk på lenkene for å lese de individuelle testene.)

Trippeltest, 25-200mm kompaktkameraer


VINNER: Panasonic Lumix DMC-ZX1

For deg som har lest alle testene kommer ikke dette som noe overraskelse. Det lille kameraet fra Panasonic glir lett ned i innerlomma og tilbyr nesten det samme brennviddeomfanget som de to andre, med 25mm vidvinkel og 8x optisk zoom.

Trippeltest, 25-200mm kompaktkameraer


Kameraet er svært brukervennlig, det tar meget gode bilder og briljerte spesielt på høye ISO-verdier med vesentlig bedre detaljnivå enn sine motstandere. I tillegg var videokvaliteten den beste av de tre testede kameraene.

Noe småplukk var det å trekke for - funksjonshjulet har litt for liten motstand som gjør at det er lett å bytte innstilling når du drar det opp fra lomma og batterilevetiden på 330 bilder er bare middels godt. Kameraet er også noen hundrelapper dyrere enn sine motstandere, men vi mener de ekstra kronene er verdt det og kårer Pansonic Lumix DMC-ZX1 til det beste kameraet i denne gruppa; et glimrende kamera å ha med seg på tur.

Les hele testen: Panasonic Lumix DMC-ZX1


Casio Exilim EX-H10

Casio-kameraet imponerte stort med 1000 bilders batterilevetid, og har også et meget godt detaljnivå i bildene på lave ISO-verdier. Dog treffer ikke kameraet alltid like godt med eksponeringen, som resulterter i utbrente høylys og medfølgende blooming, der fargene smitter over. I tillegg opplevde vi at HD-filmklippene hakket, og at detaljivået i bildene avtok fra ISO 400 og oppover.

Trippeltest, 25-200mm kompaktkameraer


Autofokusen er raskest av de testede, kameraet er brukervennlig og har noen snasne funksjoner som gjør at du kan sette opp menyer, samt velge hva kameraet skal huske neste gang du slår det på. Dog synes vi betjeningskomforten er noe under par og at kameraet føles litt "plastic".

Les hele testen: Casio Exilim EX-H10


Samsung WB550

WB550 er slett ikke noe dårlig kamera, men mangler noen hardslående attributter for å fremstå som bedre enn de andre. Det er større og tykkere, har svakest batterilevetid og autofokusen har problemer i dårlig lys.

Trippeltest, 25-200mm kompaktkameraer


På den positive siden har skjermen høyere oppløsning enn de to andre, og menyteksten er derfor skarpere, der det også er plass til mer informasjon i bildet. Også på dette kameraet så vi at detaljnivået ble redusert fra ISO 400, selv om automatikken i noen situasjoner eksponerte bildet langt bedre enn de to andre.

Les hele testen: Samsung WB550


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer