Trinn 3 – SilentDrive harddiskkabinett

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dette er det mest omfattende inngrepet, siden harddisken rett og slett puttes inne i en plastboks og lukkes igjen. Det første man tenker på er varmeutviklingen, og den kan være et problem. Derfor er det ikke alle harddisker som kan puttes i denne boksen. Disker som roterer raskere enn 7200 omdreininger er utelukket, og det er heller ikke alle på 7200 som tåler å bli sperret inne.

Hvis harddisken din ikke blir varmere enn at du kan holde på den uten at den virker spesielt varm, vil det fungere. Blir den derimot så varm at det føles ubehagelig å holde på den mer enn noen få sekunder, kan du glemme det.

Det følger med en temperaturfølsom lapp som kan monteres på harddisken dersom du er usikker. Den viser temperaturer på opptil 65 grader Celsius, og du kan sammenligne dette med hva produsenten av din harddisk godtar som fungerende arbeidstemperatur.

Våre disker ble ikke mer enn litt over håndvarme, så vi tok sjansen på installasjon uten å bruke måle-lappen.

Trinn 3 – SilentDrive harddiskkabinett

Harddisken puttes opp-ned inn i boksen, mellom to aluminiumsplater som stikker ut på den ene siden. Platene er bukket 90 grader og den ene brukes som festebrakett til PC-kabinettet, mens den andre bare avleder varme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Disken skal ikke skrus fast, den blir holdt i passe klem inne i kabinettet.

Trinn 3 – SilentDrive harddiskkabinett

Mellom veggene i boksen og aluminiumsplatene er det to lag med støydempende materiale. Disse gjør også at harddisken klemmes akkurat passe fast. Dessuten er det en tykk skumplastbit mellom tilkoblingssiden på disken og lokket på boksen. Disken ligger med andre ord helt fast inne i boksen

Først satte vi inn vår gamle Maxtor, som har vært boot-disk et par år nå. Det var uproblematisk å montere inn disken, men vi anbefaler sterkt at du bruker en skjøteledning for strømkabelen. Da har du en frittststående enhet med to ledninger som stikker ut, og du kan sette inn boksen i en 5,25 tommers brønn fra forsiden av PCen.

Trinn 3 – SilentDrive harddiskkabinett

Det hadde ikke vært mulig å bruke SilentDrive boksen i vårt kabinett uten skjøteledning for strømkabelen, siden det ikke er plass til å sette inn boksen i brønnen fra innsiden uten å fjerne stømforsyningen. På større, romsligere kabinetter kan det fungere, men det er likevel ikke så praktisk.

Stor effekt!

Da vi startet opp PCen igjen la vi umiddelbart merke til at total-støyen nå var mye lavere! Vår gamle Maxtor leverte fremdeles noen mekaniske ”klonk” under travel diskaksess, men suset var praktisk talt helt borte!

Plassproblemer?

Vi har bare tre 5,25” plasser i vår test-PC, og måtte derfor velge om vi skulle fjerne en CD-enhet eller droppe den ene harddisken. Vi valgte det siste, siden IBM-disken i seg selv er langt mer støysvak en vår gamle Maxtor.

Trinn 3 – SilentDrive harddiskkabinett


Etter å ha byttet til IBM-disken, var også de mekaniske lydene borte, og vi satt igjen med en nærmest lydløs PC. Helt støyfri er den ikke, men den er stillere enn vår bærbare Dell Latitude når viften i denne begynner å surre, og føyer seg inn i den svake bakgrunnsstøyen fra ventilasjonsanlegget.

Konklusjon