Trikset som gir deg de nye Apple-skjermsparerne på Mac-en nå

Skulle først komme med nye Apple TV, men som vanlig finnes det en snarvei.

<strong>IKKE BARE FOR TV:</strong> Et lite triks gir deg Apples nye skjermsparere for Apple TV også på Mac. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
IKKE BARE FOR TV: Et lite triks gir deg Apples nye skjermsparere for Apple TV også på Mac. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I disse dager kommer det en ny Apple TV fra Apple. Blant nyhetene er en ny fjernkontroll med innebygd stemmesøk og «Wii»-funksjonalitet (slik at du kan peke med den i luften).

Dessuten åpnes det for at man kan laste ned apper fra tredjeparter på Apple TV; en funksjon som allerede er tilgjengelig på Android TV-enheter.

LES MER: Nå vil Apple revolusjonere stua

«Eksklusive» skjermsparere

En annen ting Apple viste frem var nye skjermsparere for Apple TV. Der gjeldende modeller viser stillbilder, har Apple nå brukt droner og filmet egne videoklipp rundtom i verden, og de er alle av svært god kvalitet.

Når skjermspareren aktiveres på Apple TV, vil ett av disse vises; avhengig av tiden på døgnet, slik at du på kvelden vil få kveldsvideoer og så videre.

LES OGSÅ: Ti kjekke tips for deg med Apple TV

Trikset som gir deg dem på Mac

34 VARIANTER: Du kan slå dem enkelvis av og på og velge om du vil ha forskjellige skjermsparere om du bruker to skjermer.
34 VARIANTER: Du kan slå dem enkelvis av og på og velge om du vil ha forskjellige skjermsparere om du bruker to skjermer. Vis mer


Har du en Mac, kan du få disse skjermsparerne på datamaskinen. Utvikleren John Coates har nemlig funnet nettadressene til disse skjermsparerne og dermed laget Aerial – en skjermsparer du kan installere på Macen slik at du kan nyte de nye Apple-videoene selv om du ikke har den nye Apple TV-en.

Prosjektet ligger på GitHub med åpen kildekode. Skroll ned til «click here to download», pakk opp .zip-filen du har lastet ned og dobbeltklikk på Aerial.server-fila som pakkes ut.

Da legges Aerial til i skjermsparermenyen din, som du finner under systemvalg, skrivebord og skjermsparer. I alt er det 34 ulike videoklipp det velges tilfeldig fra, men via skjermspareroppsettet kan du velge bort de du ikke vil se. Bruker du to skjermer, kan du også få forskjellige videoer på de to skjermene.

LES OGSÅ: Test av Nexus Player – med Android TV