Triksene som gjør Windows raskere

Vi får daglig henvendelser til Datadoktoren om at et eller annet går treigt på PCen. Her er tjue tips til en mer effektiv hverdag!(Publisert første gang mars 2007)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite er så frustrerende som en treg PC. Når du har dårlig tid og bare skal sjekke saldoen i nettbanken før du reiser ut, når du bare skal skrive ut et dokument før du kommer ned og spiser middag eller når du rett og slett ikke gidder å sitte foran PCen mer og bare vil bli ferdig med det nødvendige - de fleste har opplevd situasjoner der de skulle ønske at PCen hadde vært dobbelt så kjapp.

Det er nesten ironisk, for alle komponenter blir stadig raskere; det være seg harddisker, minnebrikker eller prosessorer. Allikevel tar alt lenger tid enn før. Windows starter tregere. Alle programmer er ti ganger så store som de var for fem år siden og tar dertil lenger tid å installere og starte opp.

Men - det er også langt mer som foregår bak sceneteppet enn før, og det er mange ting ved Windows du bør finjustere om du skal ha en maskin som responderer raskt på en hver kommando du gir den. Mange av prosessene som kjører i bakgrunnen overlever du fint uten, det er triks du kan ty til for å senke oppstartstiden og kanskje vil en femhundrelapp kunne være din best investerte sådan på lang tid.

Her på DinSide har vi lenge omtalt både små triks og gratisprogrammer som kan hjelpe deg til en mer effektiv hverdag. I følgende artikkel presenterer vi tjue av dem, der vi begynner med det enkleste og går igjennom en del finurligheter mot slutten som ikke så mange vet om.

Les videre: 20 triks som gjør Windows raskere

Andre artikler for deg som vil bli effektiv:
  1. Programmene som sparer minutter
  2. Autohotkey gjør deg effektiv