Trend Micro PC-cillin

PC-cillin kan skilte med et meget enkelt og brukervennlig brukergrensesnitt samt søk i Web-basert e-post. Er antivirusløsningen fra Trend Micro den ideelle løsningen for både uerfarne og avanserte brukere?

Den klart største fordelen med PC-cillin fra Trend Micro, er det enormt enkle og intuitive brukergrensesnittet programmet har. Antivirus-programmet ser ut til å være designet spesielt med tanke på uerfarne brukere, men inneholder også mye avansert funksjonalitet som IT-ekspertene vil sette pris på.

Etter en rutinemessig installasjon og omstart av PCen, slo vi av sanntidsskanneren i programmet for å kunne infisere maskinen med våre virusfiler. Uten å slå av denne ville vi ikke hatt noen mulighet til å infisere maskinen med virus, da den normalt sett ville fanget opp dette øyeblikkelig. Etter å ha infisert maskinen og slått på sanntidssøk igjen, startet vi et komplett søk av datamaskinen. Da programmet var ferdig å søke gjennom maskinen var den helt fri for virus.

Trend Micro PC-cillin
Vi klokket et fullstendig søk på maskinen til rett i underkant av 12 minutter, noe som er midt på treet i forhold til de programmene vi har sammenliknet med i denne testen. PC-cillin holdt oss hele tiden oppdatert om hvor langt programmet var kommet i søket og vi fikk også informasjon om hvilke og hvor mange filer som var gjennomsøkt.

Programmet skal ha ros for at fra det øyeblikket du har installert løsningen, er de automatiske oppdateringene aktivert. Som standard er programmet satt opp til å se etter nye oppdateringer hver tredje time!! Virusskanneren skanner som standard gjennom inn- og utgående e-post (POP3 og SMTP) og eventuelle vedlegg, og kan også på forespørsel skanne Web-basert e-post.

Som en ekstra sikkerhetsfunksjon har Trend Micro implementert noe de kaller for ”slotted update” i PC-cillin, en teknologi som skal hindre PCen din fra å være sårbar mens maskinen oppdaterer virussignaturene. Skulle noe gå galt i oppdateringsprosessen vil programmet automatisk gå tilbake til forrige fungerende oppdatering.

PC-cillin Internet Security inneholder også en god del mer funksjonalitet som skal sikre deg og PCen din når du er tilkoblet nettet. Men i denne testen har vi utelukkende kikket på antivirusfunksjonaliteten og ikke tatt hensyn til de andre sikkerhetselementene programmet kan tilby.

Fakta:
Trend Micro PC-cillin Internet Security 2006
Pris: 399,-
Web: www.trendmicro.no

Siste ut: Nod32