Trege menyer i Windows

Hei,

Jeg har en feil i XP som jeg ikke har vært borti siden '87 da jeg begynte med data. Feilen arter seg slik at når jeg dobbelklikker på en fil, eller høyerklikker på en i explorer eller desktoppen, tar det ca 10 sekunder før noe skjer (exe-fil kjører, ass. Program starter eller menyen dukker opp (avhengig av hvilken operasjon jeg gjør)). Tiden det tar før det forventede skjer er den samme.

For meg virker det som om det sjekker noe før den får timeout og fortsetter med den burde gjøre. Antivirus og spyware sjekkingen min er på topp med regelmessig kjøring av ad-aware og Norton AV inkl live-update.

Ellers funker Oset fint og en reinstallasjon virker som en Overkill og er noe jeg nødig vil gjøre. Spesielt nå midt i avviklkingen av et stort prosjekt.

Doktor. Kjære doktor! Hjelp meg!

Hilsen Jarle

Datadoktoren svarer

Hei,

Det kan virke som om Windows må sjekke veldig mye før den åpner en kontekstmeny eller åpner et program. Det kan det være mange grunner til, men mest antakelig er det filsystemet som har problemer.

Det kan det også være flere grunner til, men det mest innlysende er at du har veldig mange midlertidige filer, liten plass på harddisken og/eller en stor vekselfil.

Det beste du kan gjøre er derfor å slette midlertidige filer, defragmentere harddisken dine og kanskje installere mere minne. Nøyaktig hvordan du gjør dette, kan du lese om i Windows-guiden.

Det er alltid lurt å gå gjennom skrittene der med jevne mellomrom uansett - for å unngå å komme i den situasjonen du er å nå :)

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar