Treg start i Windows

Publisert

Spørsmål:

Jeg har et par PCer hjemme som jeg av og til kopler sammen for "multiplayer-spill". Hver av PCene har av den grunn installert Ethernet nettverkskort av typen 3Com Etherlink II (3C503).

Problemet er at når PCene ikke er koplet sammen, bruker hver av dem svært lang tid på å starte opp. Men når kortet tas ut, starter PCene raskt.

I en kort periode startet den ene PCen raskt med nettverkskortet i, men etter at jeg installerte Windows etc. på ny, kom problemet tilbake.

Er det noen måte å få raskere oppstart selv når nettverkskortet står i? Operativsystemet jeg benytter er Windows 98 SE.

Takknemlig for hjelp.

Eivind.

Datadoktoren svarer:

Grunnen til at PCen bruker lengre tid på å starte, er at Windows forsøker å etablere kontakt over nettverket. Tiden er også avhengig av hvilke protokoller osv. som er installert.

Vi hadde det samme problemet hjemme, i forbindelse med en PC, som vanligvis brukes denne alene til spill og musikk. Det er bare en gang i blant at den kobles til hjemmenettverket.

Den enkleste måten å løse dette problemet på, er å deaktivere nettverkskortet. Dette gjøres ved å klikke med høyre musetast på Min Datamaskin, velge Enhetsbehandling og ekspandere listen under Nettverkskort ved å trykke på pluss-tegnet.

Treg start i Windows


Da velger du Egenskaper, fjerner krysset for "Finnes i alle maskinvareprofiler" og krysser av i Deaktiver i denne maskinvareprofilen.

Nå vil PCen starte raskere, og hvis du vil koble PCen til nettverket er det bare å re-aktivere nettverkskortet.

Dette fungerer fint hos oss, siden den ellers frittstående PCen da kobles til et nettverk som er oppe og kjører.

Hvis du derimot bare har to maskiner koblet sammen med en tvunnet kabel, og begge har deaktiverte nettverkskort, vil du sannsynligvis måtte restarte begge PCene før de igjen kan fungere sammen i nettverk.

Dette avhenger av nettverkskortene og protokollene, men det finner du fort ut av ved å prøve på dine maskiner.

Flere spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer