Treg filmkoding?

Hei,

Som mange andre redigerer jeg DV videoer. Når jeg har redigert ferdig filmen og skal brenne denne til DVD tar rendringen svært lang tid, opptil 5 timer for 15 minutter film. Nå har jeg en 3 år gammel pc så prosessoren kan nok være i tregeste laget...

Har du noen konkrete anbefalinger på hvordan jeg kan øke hastigheten, evt hva som hensiktsmessig hardware??

Ps Har en Athlon 1600+, 512 mb ram og en 4x DVD brenner.

Hilsen Geir

Datadoktoren svarer

Heisann,

Nå er det få ting du kan gjøre på en PC som krever mer av prosessoren og minnet enn å "kode" filmer - enten det er til DVD (MPEG2), nettet (for eksempel Windows Media) eller til andre ting (for eksempel divx).

Det finnes enkle måter å oppgradere PCen din på hvis du ikke har lyst til å punge ut for en splitter ny en - og du finner mange tips og råd i Oppgraderingsguiden.

Det første du burde gjøre er å lete opp en Sokkel/Socket A-prosessor i en av nettbutikkene, såvidt jeg vet finnes det Sempron-prosessorer som vil gjøre jobben på minst halve tiden. Det kan tenkes at du vil trenge en ny vifte også siden raskere prosessorer produserer mer varme.

Så bør du skaffe deg minst dobbelt så mye minne - sjekk at det er riktig type for hovedkortet ditt først.

Dernest kan brenneren din på 4x hastighet virke noe treg; en 16x brenner med riktige plater kan brenne en DVD på omtrent 8 minutter - fire ganger ganger raskere enn den du bruker nå.

Men når du er ferdig med dette skulle du ha en durabelig god filmredigeringsmaskin - uten at det koster skjorta!

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

[Ugjyldig objekt (debatt)]


Les alle spørsmål og svar