Tre PCer i ett?

Hvis du driver med programutvikling, produkttesting eller av ande grunner kjører flere operativsystemer, er Trios den smarteste løsningen vi har sett.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Tre PCer i ett?

På moderne PCer er det forholdsvis lett å installere flere operativsystemer, hvor du velger hva du skal boote ved oppstart. Men det er ikke alltid det er gunstig å samle alle operativsystemene på en disk. Det kan bli problematisk ved krasj og er for risikabelt ved viktige prosjekter.

Et alternativ er å ha forskjellige operativsystemer på forskjellige disker, og velge hvilken disk sin systemet skal boote fra i BIOS, før oppstart. Dette er tungvint.

I begge disse tilfellene vil også alle diskene være tilgjengelig for det operativsystemet som kjører, noe om ikke alltid er ønskelig, tvert i mot.

En skuff-løsning er et alternativ, det bruker vi selv med rimelig god erfaring. Men det er noe herk å alltid måtte dra disker ut og inn.

Trios, fra Romtec, løser dette problemet på en svært elegant måte.

Tre PCer i ett?

Fleksibel harddisk-velger

Du monterer Trios som en vanlig 5,25 enhet, og kobler opptil tre harddisker på utgangene. Så kobler du inngangen til den primære IDE-kontakten på hovedkortet. Det samme med strømforsyningen.

Fra fronten på PCen har du nå tre brytere som velger hvilken disk som er den aktiv boot-disken. Velgeren er smart, og kan ikke aktiveres når systemet kjører. Derfor er det sikret mot uhell og feilgrep.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis du vil ha en eller to disker som er tilgjengelig for alle konfigurasjoner, kan du bare koble disse til den andre IDE-kontakten på hovedkortet.

Systemet er svært enkelt å installere og krever selvsagt ingen programvare.

En meget elegant løsning for mange, både enkel og funksjonell.