<strong><strong>TRE KRAFTIGE:</strong></strong> Skal du spille på en bærbar, må du belage deg på å betale for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TRE KRAFTIGE: Skal du spille på en bærbar, må du belage deg på å betale for det. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer

Tre kraftige gaming PC-er

Vi har sett nærmere på tre hotte modeller for spill- og underholdningsentusiaster.

Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste av oss klarer oss fint med en PC til noen få tusenlapper, er det spesielt én del av markedet som stiller høyere krav:

De som er opptatt av spilling, eller «gaming» på populærspråket.

Tidligere var dette en gruppe som var låst til stasjonære PC-er, men de senere årene har ytelsen på bærbare PC-er gått kraftig opp, og stadig flere velger nå en bærbar PC - selv når gaming er hovedinteressen.

LES GUIDE: Slik velge du riktig PC

Skal du imidlertid ha en bærbar PC som håndterer de nyeste spillene på en tilfredsstillende måte, må du belage deg på å betale for det.

Selv de kraftigste og dyreste bærbare PC-ene har et godt stykke opp til de kraftigste stasjonære, så dette er noe du må ta med i betraktningen før du løper til butikken.

Du kan finne bærbare PC-er med grei spillytelse fra rundt 6-7.000 kroner, men skal du ha full HD-skjerm og en prosessor og grafikkort som henger med selv i de mest krevende seansene, må du normalt belage deg på å punge ut med rundt 10.000 kroner.

Her lønner det seg uansett å følge med i tilbudsavisene og nyhetsbrevene fra de forskjellige leverandørene - titt og ofte kan du finne kraftige maskiner til redusert pris.

Tre modeller på testbenken

Vi har i denne omgang sett på tre modeller som ligger i prisklasse 11-15.000 kroner. Alle har sine positive og negative sider, men vi har kåret én av dem til best i test - den modellen av de tre vi mener er det beste valget for spillentusiastene.

De tre PC-ene kommer fra HP, Multicom og Toshiba

Toshiba Qosmio X70

Tre kraftige gaming PC-erDette er den største og tyngste i testen, og med sin 17,3" store full HD-skjerm, Blu-ray-spiller, meget gode høyttalere og kraftige prosessor, er den definitivt en glimrende underholdningsmaskin. Den markedsføres som en modell som også egner seg for spilling, men våre tester viser at den ikke henger helt med i svingene når de virkelig krevende scenene utfolder seg.

Derfor: Best egnet til underholdning, inkludert musikk og videospilling/redigering.

Les hele testen

HP Omen

Tre kraftige gaming PC-erDen tynneste og letteste av de tre, og etter vår mening den lekreste, er sylferske HP Omen. Maskinen byr på en glimrende full HD berøringsskjerm og testens raskeste SSD og prosessor. Spillytelsen er også meget god til det aller meste, og får derfor en solid femmer på terningen.

Les hele testen

Multicom Kunshan P651S

Tre kraftige gaming PC-erTestvinneren i denne omgang har den klart beste spillytelsen av de tre, og en sylskarp og meget god skjerm som har fire ganger høyere oppløsning enn de to andre. Den er også den eneste som har både SSD og harddisk, og byr også på flere muligheter for oppgradering og tilkobling av ekstrautstyr.

Les hele testen

Flere ferske bærbar-tester

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer