Tre gode Kinect-spill

I beit for julegaver? Her er tre forslag for deg med Xbox 360.

Det å styre spillene med kroppen i stedet for den vanlige kontrolleren kan rett og slett være veldig morsomt, så har du en Xbox 360 i huset er sjansen stor for at Kinect-settet står på årets ønskeliste.

Test av Kinect får du her

Det store spørsmålet er selvsagt hvilke spill du bør kjøpe, og her er tre nye alternativer du bør merke deg.

Kinect: Disneyland Adventures

Disneyland Adventures skal i følge Microsoft gi deg mer enn 100 timers underholdning, og det stemmer godt med egne erfaringer. Spillet er nemlig så gigantisk at vi selv etter flere kvelder med spilling såvidt har skrapt i overflaten.

Spillet er bygd opp slik at du går gjennom fornøyelsesparken slik du ville gjort i den ekte parken. For de som allerede har vært der, vil sikkert det gi spillet en ekstra piff.

Enkle oppdrag i starten lærer deg opp. Bare så synd at spillet ikke har norsk tale. Foto: Øyvind P
Enkle oppdrag i starten lærer deg opp. Bare så synd at spillet ikke har norsk tale. Foto: Øyvind P Vis mer

Spillet byr forøvrig på 20 velkjente attraksjoner, 100 eventyr, og underveis kan du samhandle med 40 kjente Disney-figurer, som for eksempel Mikke Mus, Snøhvit og Peter Pan. Hos mine unger var forøvrig høydepunktet å fly over Neverland.

Følger du den opplagte ruten blir du guidet underveis, men du kan også gå direkte til de attraksjonene du liker best - eller bare virre rundt på oppdagelsesferd. Det gir naturlig nok svært mange muligheter, men innebærer også en god prøving og feiling for de minste.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillet har en anbefalt aldersgrense på syv år, uten at det er spesielt skummelt av den grunn. Vær likevel forberedt på litt guiding underveis - siden spillet dessverre ikke har norsk tale.

Selv om spillet kun er tekstet på norsk, vil dette være en sikker vinner for familier med yngre barn i alderen 7-12 år. For de litt eldre barn kan det dog kanskje bli litt barnslig.

Dagsaktuelle priser får du hos Prisguide og Prisjakt.

Kinect Sports Season Two

Golf fungerer greit, men favoritten vår ble ski og tennis. Foto: Produktbilder Microsoft
Golf fungerer greit, men favoritten vår ble ski og tennis. Foto: Produktbilder Microsoft Vis mer

Den etterlengtede etterfølgeren lar deg spille amerikansk fotball, golf, baseball, tennis, dart og ski.


Noe for enhver smak altså. Kinect Sports er forøvrig perfekt for dem som liker å konkurrere innad i familien: To-spillermulighetene på konsollen er mange, i tillegg til at du kan spille mot ukjente via Xbox live.

Favorittgrenene hos oss er så langt tennis og ski, mens dart ble for stillestående for ungene. Kinect Sports Season Two passer for alle, og er kanskje det mest opplagte valget om du også har eldre barn.

Dagsaktuelle priser får du hos Prisguide eller Prisjakt.

Kinect Forza 4

Dette bilspillet er vår spillanmelders desiderte favoritt til Xboxen, og du velger selv om du vil spille med den vanlige kontrolleren, eller via Kinect.

 Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen Vis mer

Vi var på forhånd litt skeptiske til hvordan kjørefølelsen skulle være når du simulerer at du holder i et ratt, men ble også her positivt overrasket. I Kinect-modus er forøvrig det å styre bilen det eneste du skal gjøre. Gass og brems går altså av seg selv, men tro oss: Det holder i massevis, og på de lange og mest kompliserte banene blir du også sliten.


Forza 4 anbefales for alle som liker bilspill, og Kinect-modusen fungerer overraskende godt. Blir du lei kan du i tillegg dra fram kontrolleren. Et glimrende spill.

Dagsaktuelle priser får du hos Prisjakt eller Prisguide.

Husk at Kinect krever plass!

Før du kjøper Kinect-settet til Xboxen, bør du være klar over at Kinecten krever at du har en stor stue - eller rydder plass, for å fungere. Det finnes riktignok en Zoom-løsning, men den har et par begrensninger du bør være klar over.

Det er viktig å stille inn Kinect-sensoren nøye før du begynner.  Foto: Øyvind Paulsen
Det er viktig å stille inn Kinect-sensoren nøye før du begynner. Foto: Øyvind Paulsen Vis mer