<strong>SOSIALE TALL:</strong> Nordmenn er på nett i stor grad. Kvinnene er mest sosiale, mens menn fikler med PC-en.  Foto: colourbox.com
SOSIALE TALL: Nordmenn er på nett i stor grad. Kvinnene er mest sosiale, mens menn fikler med PC-en. Foto: colourbox.comVis mer

Tre av fem bruker det

Sosiale nettjenester brer om seg.

59 prosent av befolkningen har brukt sosiale nettsamfunn i perioden april-juni. Det viser tall fra SSB, som for første gang har målt hvor mange som deltar i ulike sosiale nettsamfunn og tjenester. Og flere kan det bli, ettersom hele 92 prosent av husholdningene i Norge har tilgang til Internett hjemme.

Hva bør du ha? Fastlinje eller mobilt bredbånd hjemme

Kvinnene ivrigst

Eksemplene SSB trekker frem er Facebook og Twitter. Men nå har det også vært mye oppmerksomhet rundt Googles nyvinning, Google+, som ble kjent denne uken.

Mens menn bruker internett litt hyppigere enn kvinner, er det kvinnene som er mest ivrige på sosiale tjenester. Andelen kvinner som har brukt dette siste kvartal er 61 prosent, mens 57 prosent av mennene har gjort det samme. Totalt har halvparten av oss lastet opp bilder, musikk, filmer, spill eller tekstmeldinger til sosiale nettsider, mens 44 prosent har chattet online, brukt nyhetsgrupper eller diskusjonsforum.

Vær obs på nett: Ikke legg ut bilder uten samtykke

Men det er han som fikser

Mens damene er mer aktive på sosial nettbruk, er det menn som gjør flest aktiviteter på PC-en. Eksempelvis har 67 prosent av mennene komprimert eller zippet filer, mens 45 prosent av kvinnene har gjort det samme. Og når det kommer til oppkobling av nytt utstyr som skrivere, har 87 prosent av mennene gjort det, mot 60 prosent av kvinnene. 55 prosent av mennene har endret konfigurasjonen på programmer, og 61 prosent har installert operativsystem i perioden, mot 28 og 26 prosent av kvinnene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Windows 8 krever ikke mer enn Windows 7
Les også: Installer Linux Mint i Windows
Les også: Slik krymper du bildene automatisk

Tilgang hjemme

Husholdninger med barn er mer på nett enn de uten. Det store flertallet har bredbånd, og 34 prosent av husholdningene har tilgang til mobilt bredbånd (1 av 4 personer bruker mobilt bredbånd via smarttelefon.)