Traxdata CDR4120 PRO

Traxdata er en komplett leverandør av alt du trenger til CD-brenning. De leverer CD-brennere, SCSI-kort, programvare, etiketter og media. Britiske Traxdata produserer ikke CD-brennerne selv, men kjøper dem fra andre (OEM) og setter dem sammen med sine egne produkter. Trax er spesielt sterke på programvare for å brenne egen musikk.

 Foto: Erik Andersen
Foto: Erik Andersen Vis mer
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Traxdata CDR4120 PRO er en god CD-brenner. Den er faktisk identisk med vår "best i test" fra Teac. Traxdata har i tillegg lagt med litt ekstra utstyr som ikke er vanlig. Den leveres med SCSI-kabel, Y-kontakt for strømtilknytning, skruer og en skånsom penn du kan skrive på CD-R-platene med.

LES OGSÅ:

Denne CD-brenneren er enkel og grei å bruke. Du slipper å fikle med en caddy - det er bare å åpne skuffen og legge inn CDen. Det eneste vi savner, er støtte for CD-RW. Likevel er CD-RW-platene fortsatt så mye dyrere enn CD-R at det ikke er så kritisk om du må kaste en CD-R-plate etter å ha flyttet noen data fra ett sted til ett annet.

Som CD-ROM er CDR4120 PRO en ekte 12X-leser. Den leser med full hastighet fra start til slutt. Selv om den ikke kan skrive til CD-RW, har den ingen problemer med å lese dem. På starten holder den følge med de fleste 24X-lesere som ikke når full fart før på slutten.

Traxdata satser spesielt på programvare til musikk-produksjon og kopiering. Derfor er det ingen overraskelse at denne CD-brenneren er en av de raskeste på ripping med bare åtte og et halvt minutt på vår test-CD. Støtte for "disk-at-once", gjør at den kan skrive hele CDen i en omgang uten å slå av laseren. Det betyr at du kan bygge opp en musikk-CD av mange forskjellige lydfiler uten unødvendige mellomrom mellom melodiene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Traxdata leverer med WinOnCD 3.5, som er siste versjon. WinOnCD leveres med de fleste CD-brennerne akkurat nå, og inneholder det du trenger for å kopiere og lage CDer. Litt spesielt er det at Traxdata lodder ut en Ferrari F355 Spider blant de som sender inn registreringskortet innen utgangen av januar neste år. Får du ikke noen Ferrari, kan du trøste deg med at du sikkert måtte ha betalt norske avgifter selv.

Etter at denne omtalen ble publisert, har vi fått en del henvendelser på prisen. Pass på, det er ikke alle som selger denne brenneren like rimelig. Det er en god ide å undersøke flere forhandlere før du kjøper.