Helt gresk? Transmiti oversetter for deg.
Helt gresk? Transmiti oversetter for deg.Vis mer

Transmiti oversetter teksten for deg

Finner automagisk ut hvilket språk teksten er skrevet på, og oversetter den til norsk.

Folk blir stadig mer språksterke, mye takket være surfing på Internett. Men fra tid til annen kan det dukke opp tekst du ikke forstår et kvekk av, og som derfor hadde vært hyggelig å få oversatt.

Det er her Transmiti kommer inn i bildet. Det lille programmet er en Google Translate-klient, det vil si at det gjør oppslag i Googles online oversettelsesverktøy på kommando fra deg, og presenterer oversettelsen i et lite vindu.

Samleside: Gratisprogrammer

Superlett

Transmiti oversetter teksten for deg


Bruken av programmet er svært enkelt. Du kjører bare transmiti.exe-filen (ingen installasjon nødvendig), og minimerer programvinduet. Det legger seg da som et lite ikon i systemverktøylinjen.
Det magiske skjer først når du markerer tekst du ønsker å ha oversatt, og trykker på Windows-tasten. Da vil en oversatt versjon av tekten sprette opp, uten at du behøver å angi hvilket språk originalteksten er skrevet på.

Høyreklikk teksten, trykk Windows-tasten, og vips - der har du oversettelsen.
Høyreklikk teksten, trykk Windows-tasten, og vips - der har du oversettelsen. Vis mer


Som alltid med Google Translate er det sjelden snakk om feilfri oversettelse, men som regel får man en god forståelse av innholdet - og vel så det.

Virker overalt

Teksten kan like gjerne stå i et Word-dokument som på en nettside, siden Transmiti uansett kjører i bakgrunnen, og dermed fungerer på tvers av programmer.

Du finner mer informasjon og kan laste ned Transmiti på Transmiti.org.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Gratisprogram viser over 75 filtyper