<strong>TID SPART:</strong> Vil du gjøre om dataene i en liste, er Transformy et usedvanlig smart og enkelt verktøy. Foto: PÅL JOAKIM OLSEN
TID SPART: Vil du gjøre om dataene i en liste, er Transformy et usedvanlig smart og enkelt verktøy. Foto: PÅL JOAKIM OLSENVis mer

Transformy har funksjonen Excel mangler

Gjøre om en lang liste? Da er dette en svært elegant løsning.

Det er kanskje ikke så ofte behovet er der på privaten, men i jobbsammenheng kan det noen ganger være at man må gjøre om innholdet i en lang liste – for eksempel for å flytte data mellom programmer, for å sørge for at alle navn har stor forbokstav eller lignende.

Mange tyr til Excel for å få til dette riktig, men det kan være en tidkrevende prosess der man må bruke ulike funksjoner og cellereferanser for å få det til.

Mer avanserte brukere løser ofte slikt med regulære uttrykk, og det er altså her du får en hjelpende hånd.

Nettsiden Transformy gjør nemlig dette veldig enkelt - også for de av oss som ikke er fullt så proffe.

To steg og vips!

Alt du trenger å gjøre er å lime inn den lange listen din i det ene feltet på nettsiden, og så fortelle tjenesten hvordan du vil at første linje skal se ut.

I løpet av få strakser får du så resten av lista formattert på samme vis:

ENKELT: Slik bruker du Transformy
ENKELT: Slik bruker du Transformy Vis mer


LES OGSÅ: Kopiér og lim inn mellom enheter

…og mer kommer

Vi lar oss i hvert fall imponere av hvor elegant dette løses, selv om vi også har prøvd med data som ikke har blitt behandlet like korrekt.

Tjenesten er helt ny, og i følge nettsidene forbedres den stadig. Om du vil kan du legge igjen epostadressen din for å bli varslet om nye funksjoner.

Oppdatert: Vær dog oppmerksom på at dataene blir lastet opp til Transformys servere og at tjenesten ikke fungerer uten nettilgang. Det kan med andre ord være lurt å tenke seg om en ekstra gang før man limer inn sensitive data.

URL: Transformy.io

LES OGSÅ: En av nettets beste tjenester er helt gratis