Asus Transformer Prime har ikke kommet i butikkene her til lands, men oppfølgeren er allerede annonsert. Foto: Pål Joakim Olsen
Asus Transformer Prime har ikke kommet i butikkene her til lands, men oppfølgeren er allerede annonsert. Foto: Pål Joakim OlsenVis mer

Transformer Prime oppgraderes

Snodig – en ny modell annonsert før den andre har kommet i salg.

Etter at DinSide trillet en sekser på terningen til Transformer Prime, har vi mottatt mang en epost om vi har hørt noe mer om når den kommer i butikkene.

Og det har vi ikke, men det ser ut til at de første eksemplarerene ankommer nettbutikkene helt i slutten av januar.

Mange har forhåndsbestilt Android-nettbrettet fra Asus, men vil kanskje kansellere ordren nå. Asus har nemlig gjort noe så utradisjonelt som å annonsere nok en versjon av Transformer Prime (TF700T) allerede før de fleste har rukket å kjøpe den første.

Den store oppgraderingen er at skjermoppløsningen økes fra 1280x800 til 1920x1200; ikke helt ubetydelig i våre øyne. Fortsatt er panelet av SuperIPS+-typen; en skjerm vi var svært fornøyde med da vi testet Transformer Prime. Den nye versjonen skal også ha forbedret GPS-modul, og oppløsningen på frontkameraet er økt fra 1,3Mp til 2Mp.

Ellers er resten likt – prosessoren er den samme, og TF700T blir tilgjengelig i 32GB- og 64GB-versjoner.

TF700T blir sluppet i andre kvartal – da med Android v4.0, Ice cream sandwich. Den amerikanske prislappen ser også ut til å bli noenlunde lik forgjengeren.

Les testen: Asus Transformer Prime

[via AndroidAuthority]