Trådløst uten kontakt

Hei !

Har idag en kablet NextGentel router ( Speedtouch )med bredbånd til en stasjonær PC + en laptop.

Ønsker å knytte laptopen opp til trådløs med DIR655 som kobles bak NextG routeren, mens jeg vil beholde den faste kablen til den stasjonære. Dvs jeg rører ikke Speedtouchen i det hele tatt.

Jeg fikk gjort Quick Installasjonen på Dir655 som beskrevet og satt opp WPA security og SSI navn, også oppgraderte firmwaret. Alle lys blinker riktig men jeg får ikke kontakt med trådløse nettverket fra PC'n med SSI navnet jeg ga den. Dvs den finner ikke spor av trådløs nettverk i det hele tatt.
jeg har hatt laptopen opp på trådløs før via "andre" i blokka der jeg bor ( kom opp helt automatisk ), så nettverkortet burde være ok . Har noen noe tips til meg ?

Datadoktoren svarer

Hei

Det mest sannsynlige er at din bærbare ikke støtter sikkerhetsprotokollene du har valgt. Hvis du har satt ruteren til å bare sende på en trådløsvariant (802.11b/g/n) som ikke støttes av den bærbare får du heller ikke kontakt.

Når du skal sette opp et trådløst nett bør du alltid først sette det helt åpent med standardinnstillinger (default) og så sjekke om klientene får kontakt.

Deretter kan du prøve deg fram med å skjule nettverksnavnet, forskjellige typer og nivåer av sikkerhet osv.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar