Trådløst og behagelig

Etterhvert har det kommet flere og flere trådløse tastaturer på markedet, med varierende kvalitet. Nå har Logitech kommet med sin løsning som ser lovende ut. Men har trådløse tastaturer noe for seg?

Vi har sett på ett trådløst tastatur tidligere i DinSide, men da dreide det seg om infrarød teknologi. Nå har Logitech valgt å bruke en helt annen, men ikke ukjent teknologi til sin løsning - radiobølger.

Løsningen er både enkel og genial. Du trenger hverken drivere eller annen programvare for å få det hele til å fungere, dette er ekte Plug&Play! Vi bare koblet til, og både tastaturet og musen var med. I tillegg slipper du å måtte passe på at det er klar bane mellom sender og mottaker. Vi plasserte mottakeren under skrivebordet sammen med PCen.

Pakken fra Logitech inneholder både tastatur, mus og batterier til begge deler. Radiobølgene fra enhetene går til en liten boks som kobles til PCens tastatur- og mus-porter. Rekkevidden er dessverre ikke på mer enn ca 2 til 3 meter, så de store utskeielsene blir det ikke.

Ekte europeisk

Hverken tastaturet eller musen er laget på noen spesielt ergonomisk måte. Tastaturet ser helt vanlig ut, bortsett fra at den har fått med seg tegnet for Euroen lekkert plassert på samme tast som bokstaven . Hvis du bruker Windows 98 har du den også, den er bare litt hemmelig. Hold "ALT-Gr"-tasten nede, og trykk på "e", vips så har du en euro!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musen er en separat enhet, i motsetning til det forrige tastaturet vi testet som hadde en integrert løsning. Løsningen til Logitech har både fordeler og ulemper. En separat mus gjør at den vanlige arbeidssituasjonen blir mer behagelig,men du mister samtidig muligheten til å sitte med det hele på fanget.

Selve muse-enheten er det ingenting å klage på. En standard mus, som passer både for høyre- og venstrehendte personer, men som sagt-ikke spesielt god ergonomisk design. Musen har to knapper, og er utstyrt med musehjul som også fungerer som en tredje knapp.

Etter å ha brukt tastaturet en stund, føles det veldig behagelig. Tastene er lette å trykke på, og har akkurat riktig motstand. Det følger med en håndleddsstøtte som kan settes fast på tastaturet, men jeg anbefaler å bruke en som gir bedre støtte. Den som følger med er for lav.

Gadget eller nyttegjenstand?

Noen vil nok løpe rett til butikken for å kjøpe et trådløst tastatur, uten å tenke på nytteverdien (jeg er litt fristet selv... :-). Den første og mest opplagte fordelen er selvsagt at skrivebordet får et par færre kabler. Det blir også enklere å flytte tastaturet på skrivebordet, og kanskje litt lettere å holde det ryddig.

Det er ingen opplagte svakheter med produktet, annet enn at du en sjelden gang må bytte batteri. Men spørsmålet blir likevel: Trenger du virkelig dette?

Tastatur, mus og batterier er alt du trenger i tillegg til mottakeren, og det er tilgjengelig i butikken til den nette sum av kr 999,- inkl. mva. Så får du selv bestemme om nytteverdien overstiger kroneverdien.

Mer informasjon fås hos Next Interactive (23 11 55 30).

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.