Trådløst nettverk

Trådløst nettverk
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi koblet den bærbare fra nettverket på en kontrollert måte, ved å stoppe nettverkskortet som satt i. Så tok vi det ut og tok med det trådløse nettverkskortet ZyAIR 100, og gikk ned i stuen med den bærbare.

Kortet ble satt i, vår Dell Latitude oppdaget det, og drivere ble etterspurt. Disse ble funnet på CDen som vi hadde satt i, og installasjonen satte i gang.

Etter en kort stund ble vi bedt om å restarte PCen. Vi så gjorde, og da Windows igjen var ferdig med sine innledende ritualer startet vi Windows Explorer.

Og så var vi på nett, helt uten videre. Sånn skal det være!

For de som er opptatt av å sikre seg mot at andre kan snappe opp signalene fra ditt trådløse nettverk, kan du selv sette inn nøkler i form av 10-tegns kodeord, for alle enhetene i nettverket ditt. Da vil de som har sans for å ligge i buskene med en bærbar med trådløst nettverkskort og gjette passord, få en vanskelig oppgave. Selv om de har med seg flere ekstra batterier.

Også for stasjonære

Trådløst nettverk

ZyXEL leverer også et PCI-kort hvor du plasserer et ZyAIR 100 i en PCCard-spalte i braketten bak på PCen. Dermed kan du slippe å trekke nettverkskabler for de stasjonære PCene i nettverket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bor du i murhus sier det seg selv at du går glipp av mye artig borring eller oppfinnsomme festemetoder for stive nettverkskabler med denne løsningen. Men mange vil nok sette pris på nettopp det.

Konklusjon

Etter at alt var vel oppe å kjøre har også denne løsningen fungert 100%. Vi er også meget fornøyd med å ha trådløs tilknytning for den bærbare.

Det eneste vi savner med denne løsningen er egen utgang for skriver, slik at vi kan unngå å måtte slå på PCen hvor skriveren er tilkoblet. En separat printerserver koster i dag fra i overkant av 1500 kroner.

Men rent teknisk er ZyXEL sin løsning helt glimrende, og absolutt rimelig, til og med sammenlignet med mange andre trådløse løsninger som ikke tilbyr ruter-funksjon.

Priser

Selve ruteren Prestige 316 får du for rundt 6000 kroner inkl. mva. Dette inkluderer bare det trådløse nettverkskortet som den selv bruker.

Trådløse nettverkskort ZyAIR 100 koster i underkant av 2000 kroner
Adapterkort for PCI i stasjonær PC koster i underkant av 750 kroner, og det vil også komme en tilsvarende USB-basert adapter til samme pris.

Mer informasjon finner du på ZyXEL sitt nettsted