Trådløst hjemmenettverk

Trådløst hjemmenettverk

Stadig flere får både hjemmenettverk og bærbar PC. Da er en ruter med innebygd aksesspunkt for trådløst nett en smart investering. Det er mye å velge mellom, vi tester.

Publisert
Sist oppdatert

Trådløst nettverk er i ferd med å bli allemannseie. Ruterne har blitt langt enklere å sette opp, med veivisers som tar nybegynneren gjennom prosessen i form av enkle valg.

Ytelsen har også blitt bedre, etter som basisteknologien har blitt videreutviklet av leverandørene av de forskjellige brikkesettene som går igjen i produktene.

Men det er likevel forskjeller, spesielt i vanskelige miljøer. Derfor har vi utvidet vårt testområde fra trevilla med nabolag til også å dekke gammel murbygning med tykke vegger og innredningsdetaljer med tunge jernkonstruksjoner og perforerte stålplater.

De fleste rutere har samme grunnfunksjonalitet, som i hovedsak dreier seg om å få maskinene opp på lokalnett og å dele forbindelsen til Internett. I tillegg er det funksjoner for å få tilknytning til maskinene hjemme fra Internett, og en del sikkerhetsfunksjoner som brannmur og adgangskontroll.


Noen rutere har også støtte for tilleggsutstyr som webkamera, lagringsenheter og skrivere, og disse kan da deles av maskinene på hjemmenettet.

I kolonnen til høyre finner du andre tester og artikler som omhandler temaet trådløst hjemmenettverk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer