Trådløst bredbånd i hele landet

NYHET: Nå kan du få 2 Mbit trådløst bredbånd, helt uten en tråd. Og nesten hele Norge er dekket allerede.

Det er Nordisk Mobiltelefon Norway AS som har digitalisert det gamle NMT-mobilnettet, og allerede fra dag én har løsningen, som har fått navnet ICE, langt bedre dekning enn UMTS-nettet i Norge i dag.
NMT-nettet har ligget brakk de siste årene, etter å ha blitt avløst av GSM.

- Vi dekker nær 80% av områdene hvor folk bor, når nettet er ferdig utbygd i løpet av 2007 vil vi dekke nær hele Norges landareal, sier Nils Petter Tetlie, administrereden direktør i Nordisk Mobiltelefon Norway AS.

-Tradisjonell 3G-teknologi er utviklet for å fungere i storbyer som Tokyo, London og Paris, ikke for norsk uregjerlig topografi. ICE vil gi dekning enten brukeren er på hytta, i bilen, på tur, på sjøen eller hjemme, sier han.

2 Mbit

Men det er ikke bare dekningen som er er bedre enn UMTS, også kapasiteten skal være langt bedre. Makshastigheten skal ligge på rundt 2 Mbit pr sekund, mens konkurrentenes 3G stopper på 384 Kbit pr sekund.

- Vi ønsker å utfordre Telenor og Netcoms 3G-duopol. Spesielt morsomt er det å gjøre dette når vårt produkt er suverent mye bedre, både hva gjelder dekning og kapasitet, sier Tetlie.

Men for å benytte seg av det nye mobile bredbåndet kreves imidlertid spesialutstyr, og 3G-mobilen din kan naturligvis ikke benyttes. Foreløpig tilbys ikke mobiltelefoni over det digitaliserte NMT-nettet, kun dataoverføringer. Men det er i følge Tetlie noe som kommer senere.

USB Modem eller lokal WLAN-sone

USB-modemet
USB-modemet Vis mer


I første omgang lanseres to bredbåndstjenester, Mobilt Bredbånd med USB-modem, og Portabelt Bredbånd med WLAN-modem. Sistnevnte gir brukeren en WLAN-sone som gjør det mulig å koble seg til det nye mobile bredbåndet med hvilken som helst PC som har støtte for WLAN.

Nedlastingsgrense

Mobilt Bredbånd har en startavgift på 995 kroner, måndsavgiften er 399 kroner, men maks kapasitet pr måned er satt til 1GB. Portabelt Bredbånd har en startavgift på 1995 kroner, og månedsavgiften er 449 kroner, med kapasitetsgrense pr måned på 2 GB. Makshastigheten er 2 MBit i sekundet for begge bredbåndstjenestene.

For mer informasjon, se www.ice.no.