Trådløs USB skal forhindre kabelrot på skrivebordet

Snart er det slutt på irriterende kabler som vikler seg sammen og ser stygge ut – Produsentene er i ferd med å nøste opp problemene rundt en industristandard.

Teknologien, også kalt UWB (UltraWideBand) som er en trådløs versjon av USB-teknologien, vil gjøre det mulig for elektroniske apparater å kommunisere med hverandre uten å måtte koble disse sammen med kabler. Ifølge News.com vil vi begynne å se de første produktene allerede nå.

En av årsakene til at bransjen har brukt så lang tid på å implementere dette, er en drakamp mellom WiMedia Alliance og UWB Forum, hver med sin egen standard. Noe av grunnen til at WiMedia Alliance nå vinner frem, er at Freescale som var UWB Forum sin viktigste støttespiller, forlot alliansen. I tillegg har WiMedia Alliance løst en rekke problemer vedrørende hvordan teknologien oppfører seg når det er mange enheter som kommuniserer med hverandre på en gang.

Bruksområder

Trådløs USB skal forhindre kabelrot på skrivebordet

Skal du overføre sanger til MP3-spilleren din i dag, må du manuelt koble den til PCen ved hjelp av en kabel. UWB-teknologien gjør at PCen merker og kjenner igjen enheten, så lenge den er innenfor rekkevidde. Du slipper da i teorien å ta MP3-spilleren ut av lomma for å overføre sanger.

Andre bruksområder vil være overføring av bilder fra kameraet og filer til en bærbar harddisk, eller slik som denne musa fra Sony.

Trådløs USB vil ha den samme hastigheten som USB 2.0, 480 Megabit per sekund, med en virkningsradius på opptil ti meter, hvor hastigheten faller jo lenger unna du er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her ligger også den største svakheten til teknologien - rekkevidden.
Tenk hvor greit det ville vært å kunne styre kaffetrakteren eller termostaten i huset fra PCen?

I begynnelsen vil det være et behov for å manuelt koble enhetene sammen, muligens ved hjelp av en USB-hub eller et ekstra kort til PCen, men man ser for seg at PC-produsentene kan bygge dette inn i datamaskinen.

Kilde: News.com