Trådløs USB på vei

Klønete å koble til kamera og mobile enheter?

Hvis du fortalte noen for, la oss si 30 år siden, at i nær framtid ville bildene du tar dukke opp automatisk i fotoalbumet - ville du neppe bli trodd. Det man heller ikke visste den gangen er at praktisk talt alle bilder som tas er digitale og at man ikke lenger ser på små bilder i et album, men på store bilder på PC eller TV, via nettverk - eller over alt på mobilen.

I dag finnes koblingsløsninger for proffer som tilleggsutstyr til de mest avanserte speilreflekskameraene, og i enkelte kompaktkameraer. Disse er basert på WLAN, og har begrensninger i hastighet og strømforbruk.

Men Samsung er nå klare med trådløs USB på 480 Mbit, som lar deg overføre data med 200 Mbits effektiv hastighet.

Se også den trådløse skanneren som ikke trenger PC

Nye brikker

Foreløpig er det bare selve teknikken som er klar, i form av brikker som er klare til å finne sin plass i forskjellige produkter. I god tradisjon hos våre venner i Østen har produktet fått det klingende navnet S3C2680/S5M8311 WUSB.

Disse brikkene er både svært små med lavt strømforbruk, og ti ganger mer effektive i jobben enn trådløst nett av typen 802.11g.

Trådløs USB på vei


De produseres med 65 nm teknikk og er underveis til utvalgte produsenter. Det settes i masseproduksjon i siste kvartal i 2010.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I august skrev vi også om verdens minste minneplugg

Hva vil de kunne brukes til?

Brikkene er så små at de kan bygges inn i nærmest hva som helst. De har også innebygget minnekontroller og kan bygges inn i et SD-kort. Dermed vil du kunne sende bilder direkte fra et kompatibelt kamera til PC-en, eller hente ut data kameraet fra PC-en.

Trådløs USB vil også kunne brukes til å sende lyd og bilde fra mediespillere, Blu-ray spillere eller lignende til en skjerm - til og med i HD.

Små tradisjonelle USB-enheter - dongler - vil også kunne huse disse brikkene, for å gjøre eksisterende utstyr kompatibelt med trådløs USB.

Brikkene har også innebygget 128 bits AES kryptering.

Kan minnepluggen erstatte harddisken?