Trådløs ruter med Spotify innebygd

Kobles til nettet og stereoanlegget.

<strong>MUSIKKRUTER:</strong> Gramofon er en trådløs ruter med innebygd Spotify-klient. Foto: Fon/Kickstarter
MUSIKKRUTER: Gramofon er en trådløs ruter med innebygd Spotify-klient. Foto: Fon/Kickstarter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fon er et selskap folk flest ikke har hørt så mye om her til lands, men som har en ganske smart tjeneste.

Kjøper du en Fon-ruter gir du andre Fon-eiere tilgang til nettverket ditt dersom de er i nærheten. I bytte får du tilgang til deres, og med 13 millioner solgte enheter på verdensbasis, finnes det etter hvert ganske mange tilgangspunkter som kan utnyttes når man er på ferie.

Via folkefinanseringstjenesten Kickstarter har selskapet nå avslørt sitt neste prosjekt, som de håper på å få 250 000 dollar til å finansiere.

Kobles til nett og stereoanlegg

Gramofon er en trådløs ruter som kommer med Spotify innebygd. Den kan enten brukes som primærruter hjemme eller kobles til med kabel eller via trådløst nett til den eksisterende ruteren.

Dermed fungerer den også som en såkalt «repeater», som kan gi deg nettilgang i hele huset dersom det er stort og den ene ruteren du har ikke strekker helt til i alle kriker og kroker.

>> Les også: Slik plasserer du den trådløse ruteren hjemme

Gramofon kommer både i hvit og sort utgave.
Gramofon kommer både i hvit og sort utgave. Vis mer


Ideen er at Gramofon også kobles til stereoanlegget du har hjemme. Dermed kan du logge deg på Gramofon-nettverket og spille Spotify-musikk direkte på anlegget. Venner som er på besøk kan gjøre det samme – de logger seg på med Facebook-kontoen sin, og dersom de er venn med deg får de også muligheten til å styre musikken. Dessverre støttes foreløpig ikke muligheten for å frata dem denne rettigheten, men det jobbes med, sies det på kampanjesiden.

Mer enn bare Spotify

Fon jobber også med å få med flere strømmetjenester på laget før lansering, der blant annet Rdio, Deezer, Songza, Soundcloud, Grooveshark med flere står på listen.

>> Les også: DinSide tester musikkstrømming på mobilen

Ruteren støtter WiFi 802.11b/g/n og måler bare 8x8x4cm. I tillegg til Spotify finnes en egen musikkapp til iPhone og Android som kan brukes for å instruere ruteren til å spille nettradio via en tjeneste som heter WahWah (foreløpig ikke tilgjengelig i Norge).

Er du raskt ute kan du sikre deg et eksemplar for 30 dollar (ca 180 kroner), og selskapet planlegger 6 500 eksemplarer i første omgang, som sendes ut allerede i juli. Norge er med på listen over tilgjengelige land.

Mer informasjon finner du på Kickstarter-siden.

Under ser du en video som presenterer produktet: