Trådløs nettverkstilkobling med USB

Noe av det mest praktiske PC-utstyret som finnes er trådløst nettverk. Noe av det minst praktiske med PCer er å installere kort inne i PCen. Med en USB-basert enhet som mottaker blir problemet løst på en elegant måte.

Har du fått, eller vurderer å få internett via bredbånd? Bor du i en leilighet med murvegger og det er lite populært (og kanskje kostbart) å strekke nettverkskabler rundt i huset?

Da kan det kanskje være en ide å satse på et trådløst nettverk.

Tidligere har det vært enklest med bærbare PCer, hvor det bare var å sette inn et trådløst nettverkskort i spalten for PC-kort. De stasjonære måtte opp på benken for innmontering av PCI-kort.

Men med den nye USB-enheten DWL-120 fra D-Link slipper du til og med å åpne den stasjonære PCen for å installere noe som helst.

Praktisk fremfor alt

Selve enheten er liten, på størrelse med en halvfull kortstokk, og har en eneste tilkobling. Denne kobles til PCens USB-port og forsyner også enheten med strøm.

Trådløs nettverkstilkobling med USB

Antennen er til å vippe opp, og kan settes i enhver posisjon.

I tillegg er det to lysdioder som viser henholdsvis om enheten er tilkoblet og om den har kontakt med nettverket.

Ytelsen for denne kombinasjonen av teknologier er tilstrekkelig for de aller fleste praktiske formål.
USB har en teoretisk hastighet på 12 Mbit/sekund, og den trådløse nettverksprotokollen 802.11b har en tilsvarende på 11 Mbit. I praksis vil vi se hastigheter på i beste fall 7 Mbit/sekund, men dette er greit nok for overføring av mindre og middels store datamengder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal du overføre hele innholdet på et par 60 GB harddisker til en annen maskin er ikke dette den mest egnede løsningen.

Men for hjemmekontor og alle typer bruk av Internett med bredbåndstilkobling som er tilgjengelig i dag og de nærmeste årene, så er ytelsen tilstrekkelig for de aller fleste.

Prisen ser ut til å bli i området rundt 2000 kroner pluss mva - sjekk som vanlig hos din favoritt-dataforhandler!

Vi kommer tilbake til sammenligning av forskjellige trådløse enheter i løpet av noen uker.